By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Cartoon filmpje laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Een animatie of cartoon filmpje laten maken is een uitstekende manier om jouw bedrijf of organisatie op originele wijze naar buiten te laten komen. Bij Het Bataljon is het een van onze specialisaties om complexe materie bevattelijker te maken in een animatiefilmpje.

De kracht van een cartoon filmpje of animatie?

Een geslaagde animatie bestaat erin om een cartoon filmpje te maken dat luchtig oogt, maar dat je nu ook weer niet helemaal terug naar je kinderjaren katapulteert. Dat vereist een zeker evenwicht. Maar feit is dat je met een gebalanceerd filmpje wel de grootste kracht ervan benut: je kan zaken simpel en begrijpelijk voorstellen op een behapbare manier. Zelfs wanneer het over meer ingewikkelde dingen gaat.

Meer voordelen van een cartoon filmpje

Animaties hebben tegenover live-action video’s nog een aantal voordelen. Zo is de prijs lager omdat er natuurlijk geen filmcrew, acteurs of draaidagen aan te pas komen.

Daarnaast is de oplevertijd ook korter. Simpel gezegd: het is makkelijker om last-minute een animatie te laten maken dan een video met echte personages (dat is doorgaans onmogelijk). Bij animaties bepaal je een plan en script en de montage kan beginnen. Als je snel wilt schakelen is dit dus een waardevolle optie. Beschik je over een leuke huisstijl? Dan kan je dat ook zeer goed verwerken in een cartoon filmpje inzake kleurgebruik, lettertypes en dergelijke. Bij een echte video moet je op dat vlak meer improviseren.

Waarvoor is een cartoon of animatiefilm het best geschikt?

In onze projecten komen animaties vooral terug als explainer video, tutorials of soms ook louter als videoreclame. De voornaamste vereiste is dat er iets verteld moet worden op een luchtige manier. Het is namelijk moeilijk om emotioneel beladen thema’s in een animatie te brengen, dat heeft al snel een verkeerd effect.

Interesse in een animatiefilm voor jouw bedrijf of organisatie? Neem gerust contact op met ons team. Let’s talk!