Videoreclame laten maken?

Op zoek naar een partner om een videoreclame te laten maken? Look no further! Wij helpen organisaties met 1 duidelijke missie: jouw publiek raken door video met een uniek verhaal. We willen jouw kijkers inspireren met beelden en verbinden door emotie met reclamevideo’s voor tv, online, cinema of waar dan ook.

 

Waarom videoreclame laten maken op tv?

Het is een misvatting dat tv-reclame niet meer werkt vandaag de dag. We begrijpen wel waar dat gevoel vandaan komt. Je lijkt in het algemeen steeds minder naar tv te kijken.

Wat er werkelijk gebeurt: is dat je in totaliteit inderdaad minder uren naar tv kijkt, maar dat je wel veel gerichter je favoriete programma’s eruit gaat pikken. En je bent niet alleen: dat is het tv-gedrag dat we vandaag steeds meer zien.

Waar ligt de kans dan? Je hebt een beter idee van welke mensen naar welke zenders of programma’s kijken. Dat kan je gebruiken in de strategie om je doelgroep te bereiken. Daar waar je vroeger algemene reclameblokken had op tv, waarbij je dan heel wat reclametijd verspilde door irrelevante kijkers, is dat vandaag veel minder het geval. Je gaat op zoek naar strategisch interessante reclameblokken rond programma’s die het goed doen bij jouw doelpubliek.

Een ander voordeel bij videoreclame laten maken voor tv is dat televisie nog steeds wordt beschouwd als een medium met veel autoriteit. “Als het op tv is geweest, dan is het waar.” Die stelling komt nog zeer vaak terug bij de mensen. Kortom: een tv-reclame verhoogt sowieso de geloofwaardigheid van je merk en levert zeker marketingresultaat op wanneer je met een goede reclamespot uitpakt.

 

 

Waarom videoreclame op internet?

Heel wat onderzoeken rond ons surfgedrag tonen het aan, en je hebt dat zeker ook al gehoord: een online video plaatsen op je website zorgt ervoor dat bezoekers langer op de webpagina blijven hangen.

Een bijkomend effect: ze onthouden je boodschap ook beter als ze een videoreclame hebben gezien. Daar ligt een duidelijke meerwaarde van filmpjes tegenover uitsluitend tekst en afbeeldingen inzake storytelling voor je bedrijf. Bovendien kan je door een emotionele connectie te maken met de kijkers, ook sneller overtuigen om je te contacteren voor je diensten of om een aankoop te doen. Dat laatste specialiseren wij ons trouwens in.

 

Ons portfolio

Bekijk hier een selectie van onze reclamevideo’s:

Hoe zit het met advertenties op YouTube en sociale media?

Hoewel een social media video laten maken toch een ietwat andere insteek heeft dan een klassieke videoreclame, blijken kanalen als Facebook, Instagram en dergelijke steeds sterker te werken als je er video’s naartoe brengt.

Bij YouTube zien we een trend waarbij er enerzijds tv-reclames ook op YouTube worden hergebruikt of anderzijds verschijnen er aangepaste versies van reclamespots op YouTube.

Vreemd is dat niet: YouTube is na Google de tweede meest gebruikte website ter wereld. Zeker bij jongere generaties is het zelfs een vast onderdeel van hun kijkgedrag. Soms wordt een avondje tv of Netflix zelfs letterlijk vervangen door YouTube streams bekijken. Wat zien we daarbij? Dat de kijkers een uitzending op YouTube steeds meer gaan bekijken zoals een gewoon tv-programma. Ze zetten het op hun groot scherm in de woonkamer, en ze krijgen de reclames tussen de YouTube-video door dus ook te zien. Kortom: het effect van YouTube-videoreclame zit nog in volle groei.

Hoe werken wij aan reclamefilms?

Onze werkwijze berust op 3 elementen: videostrategie, videoproductie en videoverspreiding.

Jouw videotraject begint met een kick-off meeting waarbij we jouw bedrijf en merk willen doorgronden en daarnaast ook je doelstellingen, doelpubliek en strategie van naderbij bekijken. Daar distilleren we een creatief en strategisch advertentieplan uit.

Wanneer het plan is goedgekeurd, gaan we over tot een concreet videoscript voor de reclame en gaan we de productielocaties, acteurs, filmcrew en alle andere logistieke zaken voor de draaidag(en) plannen.

Bij Het Bataljon zijn psychologie en emotie in video de speerpunten van projecten. We willen de impact van een videoreclame maximaliseren door de kijker een bepaald gevoel te bezorgen. Meer weten over de psychologische principes die we daarvoor hanteren? Download gerust onze gratis whitepaper.

Eens de video is gemaakt, is het zaak dat hij gezien kan worden door zo veel mogelijk relevante kijkers. Daar zorgt onze digitale strateeg voor. We selecteren de juiste videokanalen en helpen je graag om alles te meten en weten omtrent je videoreclame.

 

 

Een videoreclame laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Heb je een idee voor een videoreclame of een reeks van meerdere filmpjes? Wij luisteren graag naar jouw plannen om de regie letterlijk en figuurlijk mee in handen te nemen.

We’ve been around. Van bouw tot retail, digital, non-profit, cultuur en nog veel anderen, we hebben al veel sectoren gezien en al veel inspiratie opgedaan.

 

Wil je ons productiehuis graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs regio Antwerpen om kennis te maken met jouw bedrijf of organisatie. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

 

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Let’s talk!