Explainer video laten maken

Ben jij op zoek om een explainer video te laten maken voor jouw bedrijf of organisatie? Bij het Bataljon zit je goed voor jouw videocampagne: zowel één video als een volledige reeks. Zowel voor de strategie, productie als verspreiding!

Wat is belangrijk bij explainers?

Bij al onze videoproducties hebben we een belangrijk doel voor ogen: we willen een film die blijft hangen bij je doelpubliek. Bij een explainer video is de aandacht van de mensen erbij houden cruciaal. Je moet dus zorgen voor een aansprekende stijl en je wil een te ingewikkelde uitleg absoluut vermijden.

CTA in video
Stel de zaken aantrekkelijk voor en zorg ervoor dat mensen je video meteen begrijpen en ook effectief verder willen bekijken.

In welke vorm kan je een explainer video laten maken?

Vormelijk zijn er een aantal opties die we regelmatig terug zien komen:

  • Video met animatie: een explainer video in de vorm van een animatie is een populaire keuze. Vooral omdat je moeilijke of complexe zaken op een luchtige en aantrekkelijke manier kan brengen, zodat meer mensen het ook begrijpen.
  • Video met klant / gebruiker: dit zie je soms terug bij producten of diensten. Het is eigenlijk een geavanceerde klantgetuigenis. Je hebt een klant of gebruiker die werkelijk uitlegt en toont hoe hij of zij het product of de dienst gebruikt.
  • Video met medewerker / expert: bij deze explainer video wordt de specialist van dienst uit het bedrijf of de organisatie zelf ingeschakeld om de uitleg te doen.

Bekijk onze realisaties

Voor de Arteveldehogeschool maakten we een animatievideo die aan de studenten werd gecommuniceerd.
Voor Santander maakten we deze eenvoudige uitleg over het online openen van een spaarrekening. Hier gebruikten we een actrice in combinatie met geanimeerde beelden.
Voor Nordic maakten we een animatie rond reizen naar het Hoge Noorden in coronatijden.

Onze visie op explainer video: stel de kijkers gerust

Wij geloven dat doeltreffende videomarketing erin bestaat om de kijker emotioneel te binden aan een video.

Bij een explainer video wil je de kijker een gerust gevoel geven. Je wil alle twijfels en onzekerheden stelselmatig wegnemen om hem te overtuigen van de troeven van jouw product, dienst, goed doel,… Zowel emotioneel als rationeel. Door je verhaal niet te ingewikkeld te maken, blijf je bovendien de aandacht behouden.

Wij gaan daarom ook op zoek naar de juiste emotionele trigger om van jouw explainer video een succes te maken!

Download onze whitepaper ‘Alles is emotie’

In ons Ebook leggen we jou graag alles uit over emotie in video en hoe wij dat concreet toepassen in onze projecten.

alles is emotie boek

Download de gratis whitepaper

Een explainer video laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Heb je een idee voor een eenmalige explainer video of een reeks van meerdere filmpjes? Wij luisteren graag naar jouw plannen om de regie letterlijk en figuurlijk mee in handen te nemen.

Wij hebben reeds ervaring met video’s voor tal van sectoren. Van bouw tot retail, digital, non-profit, cultuur en nog vele andere branches. Bekijk gerust nog meer van onze realisaties en laat je alvast inspireren en raken, want dat is de bedoeling. 

Wil je ons videobureau graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs om kennis te maken. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Let’s talk!