By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Videomarketing? 6 x tips hoe je er meer uit kan halen

Wednesday, March 25, 2020

Marketeers krijgen een hele hoop beloftevolle statistieken omtrent videostrategie of videomarketing naar hun hoofd geworpen:

Als de effecten van video echt zo sterk kunnen zijn, zorg je er maar beter voor dat je videomarketing echt aansluit bij je bedrijf en dat je hier optimaal gebruik van maakt. Slechte reclame kan immers net het tegenovergestelde effect hebben en je bedrijf schaden.

Hieronder vind je een aantal tips hoe jij videomarketing zo goed mogelijk kan inzetten om een uniek en sterk verhaal te creëren dat jouw bedrijf een boost kan geven.

1. Het belang van storytelling

Mensen laten zich steeds minder beïnvloeden door commerciële boodschappen en voelen heel goed aan wanneer iemand hen iets probeert te verkopen.

Om een overvloed aan prikkels te vermijden, gaan ze zelf op zoek naar informatie die relevant is voor hen. Een goede video dringt zich niet op, maar speelt in op de noden van je klant door een relevant verhaal te vertellen en hiermee de aandacht te trekken. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen je videocontent WILLEN bekijken en delen met hun netwerk. 

Gebruik de emotionele aspecten van video om je merk kracht bij te zetten door in te spelen op de behoeften en verborgen verlangens van je consument in combinatie met een sterke call-to-action in de video. Het is belangrijk dat je de taal van je doelgroep spreekt: met welke media kan je ze bereiken? Wat vinden ze inspirerend?

Een sterk verhaal: Yevgueni - Nooit naar Nergens 

Verhalen vertellen, da’s nu toevallig iets waar wij goed in zijn. Een realisatie waar we zelf trots op zijn is de clip voor Yevgueni - Nooit naar Nergens.

Maar ook in onze bedrijfsfilms zetten we de kracht van verhalen en emotie volop in. Hier een voorbeeld van een bedrijfsfilm die we maakten voor Niko:

2. Maak zo snel mogelijk duidelijk waarom iemand je filmpje moet blijven bekijken. 

1 op 5 mensen klikt weg nog voor ze tien seconden van je filmpje gezien hebben. Dit betekent uiteraard niet dat je filmpje daarom per se zo kort moet zijn: de ideale lengte van je filmpje hangt af van het onderwerp, de betrokkenheid van de doelgroep en het medium waarop je de video zal delen.

We raden aan om zo snel mogelijk de aandacht van je consument te grijpen en een beeld te schetsen van wat de klant verder kan verwachten. Probeer nieuwsgierigheid of een andere emotie op te wekken waardoor de klant het gevoel krijgt dat het filmpje relevant genoeg is om het te bekijken. Zowel een flitsend social media format als een diepgaande reportage waarin je wat meer inhoud en diepgang biedt over de werking van je bedrijf kunnen betekenisvol zijn. 

3. Blijf authentiek 

Misschien heeft jouw concurrent een geweldige video(serie) gemaakt. Goed voor hen! Maar laat je niet in de verleiding brengen om een bestaand format over te nemen in de hoop op vergelijkbaar succes bij de videoverspreiding. Bij videomarketing is het belangrijk om de eigenheid van jouw bedrijf in de kijker te zetten, op het juiste moment en in het geschikte format.

Denk na over wat jouw bedrijf of product nu net zo uniek maakt en zet dit in de kijker. Hou altijd het doel van je campagne in je achterhoofd en bedenk hoe je je doelgroep het beste tegemoet kunt komen. 

4. Maak je video SEO-proof om sneller gevonden te worden via Google

Het is altijd in je voordeel om sneller gevonden te worden via Google. Ook video kan hierbij een handige tool zijn mits een aantal kleine aanpassingen. Ten eerste kan je proberen om zo veel mogelijk SEO-waarde uit je video te halen door hem eerst te gaan uploaden onder je eigen domein voor je hem deelt via sociale media.

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste keywords te gebruiken in de titel van je video en voeg je best ook een goede beschrijving toe. Zowel op YouTube als op Facebook is dit mogelijk. Probeer hierbij ook de juiste keywords toe te voegen en je tekst korter te houden dan 66 tekens. 

5. Beloon klanten voor het kijken van je video

Zorg dat de kijker beloond wordt voor het kijken van je video. Dat wil zeggen dat

  • de kijker iets wil leren (informatieve of ‘how to -video’s’),
  • meegenomen wil worden in een verhaal
  • of vermaakt wil worden door iets dat de emoties raakt. 

Een van de krachtigste doelen waarvoor je videomarketing kan gebruiken, is om je publiek iets bij te leren. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je bijvoorbeeld explainer video’s maken om uit te leggen hoe jouw product of dienst gebruikt kan worden op de beste manier.

Ook kan je een webinar creëren waarbij je aantoont welke kennis verscholen gaat achter jouw bedrijf, positioneer je merk als marktleider of voeg waarde toe aan het leven van je klanten en genereer nieuwe leads.

Door testimonials toe te voegen in je videostrategie kan dit je bedrijf ook extra social proof bieden. Sommige klanten geven trouwens ook graag hun mening over ons:

6. Bouw een band op met je publiek

Herkenbare formats en series zijn essentieel bij het bedenken en creëren van doeltreffende videocontent. Je kan een one-off video produceren, maar als je niet regelmatig videocontent deelt, bouw je geen relatie op met je doelgroep. Wil je graag veel informatie kunnen verschaffen of een nieuwe actie aankondigen, dan bevat je video beter enkel rationele info. 

Wil je echter je merk kracht bij zetten en een relatie opbouwen met je publiek? Probeer dan vooral in te spelen op emoties. Op die manier zullen mensen je merk beter onthouden. Een goede dynamiek tussen deze twee zorgt voor een sterke videostrategie. 

Hoe kunnen wij jou helpen?

Video werkt, maar alles staat of valt met het kiezen van het juiste verhaal voor je merk, een juiste sfeersetting en vlotte productie. En laat dit nu eens juiste de expertises zijn waar wij bij Het Bataljon zo gedreven in zijn. 

Benieuwd om te ontdekken hoe videomarketing jouw bedrijf kan helpen? Let’s talk!