“Nooit naar Nergens” wint Golden Helmet award in Portland

“Nooit naar Nergens” wint Golden Helmet award in Portland
20 May 2020 in Nieuws

De focus van Het Bataljon ligt op het vertellen van sterke verhalen en emotie opwekken bij de kijker.. Dergelijk sterk verhaal konden we terugvinden in de single ‘Nooit Naar Nergens’ van Yevgueni. Het is een lied over fietsen als remedie en als metafoor voor het leven. Over berg op en berg af. Over je hoofd stilzetten en schuiven door het hier en nu. Autobiografisch, maar ook voor – al te – veel mensen rondom ons die moeten rechtstaan en weer doorgaan.

We brachten deze boodschap tot leven in een pakkende videoclip, die niet alleen in België goed ontvangen werd maar ook over de grenzen heen ging. De clip werd opgepikt door de jury van het Filmed By Bike festival dat zijn thuisbasis heeft in Portland US. Filmed by Bike is een rondreizend filmfestival dat de beste video’s over fietsen van over de hele wereld selecteert. De jury contacteerde ons persoonlijk met de boodschap om ons zeker in te schrijven.

“We were incredibly touched by the sincerity of the film, and would like to have the opportunity to show it on our festival”

Dat deden we ook en met succes, want iets later hadden we de eer om de Golden Helmet Award in ontvangst te nemen. De prijs voor de beste film van het festival.

Bekijk de clip hier

https://filmedbybike.org/2019/05/22/2019-award-winners/