Videoproductie

Een videoproductie wordt 3 keer opnieuw gemaakt: Aan de schrijftafel, Tijdens de draaidagen, en in de montagecel.

Preproductie

Wanneer alle doelen duidelijk zijn en het creatief concept afgeklopt is, zijn we klaar om de videostrategie uit te werken. De preproductie is een van de belangrijkste fases om gestroomlijnd naar de draaidagen toe te werken. Het script wordt vervolledigd en een storyboard uitgewerkt. We stellen in samenspraak de geschikte cast & crew samen. Locaties worden vastgelegd, props gezocht, draailocaties bezocht.. Kortom veel te doen. Maar via onze online tools kan u alles nauwgezet opvolgen en wordt je ten volle in het proces betrokken.

Alle afspraken, contactgegevens, technische details, en draaiplanning worden gebundeld in een roadmap.  In een allerlaatste fase maken we de callsheet. De allerlaatste briefing vooraleer we van start gaan.

Preproductie

Productie

Een goede voorbereiding met duidelijk afspraken zijn dus de key voor een vlotte productie. Deze dagen zijn beslissend in het proces naar waardevolle content en moet daarom zo efficiënt mogelijk worden aangevat. Op de draaidagen komt het creatief proces tot leven. Acteurs of medewerkers geven vorm aan het script en de crew zorgt ervoor dat alles perfect op beeld komt. Deze dagen zijn spannend en druk, maar een fantastische belevenis.

We houden er dus van dat jullie alles nauwgezet mee volgen de dag zelf. Er loopt bovendien veel verschillende volk rond op de set die elk hun eigen functie heeft. Wil je hier meer over weten, lees dan zeker ons blogartikel. ‘Wie er allemaal aanwezig is op een draaidag en waarom ze nodig zijn’.

Productie

Postproductie

Met de montage starten we de laatste fase van het proces waarin alles samenkomt. We selecteren alle beelden en maken er een dynamisch geheel van. Muziek wordt gekozen en de grafische huisstijl wordt toegepast. Bij goedkeuring van een eerste ruwe versie werken we alles af met sound-effects en kleurcorrectie. Dit zal de productie naar een hoger niveau tillen. Lees er hier alles over. 

Ondertiteling en transcriptie worden nog toegevoegd tot we een finaal product hebben. Daarna zijn we klaar om (online) te verspreiden.

Ga naar videoverspreiding
Postproductie

Klaar om uw verhaal naar video te vertalen?

Laat ons samen een nieuw project starten.

Contacteer ons