By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Videoreportage laten maken voor uw bedrijf of organisatie?

Een videoreportage laten maken is een uitgelezen manier om meer mensen kennis te laten maken met je bedrijf of organisatie. Een geslaagde corporate film is geen platte reclame, het is een manier om een imago neer te zetten en een bepaalde beleving en emoties te koppelen aan je merk.

Ben je op zoek naar een creatieve videoreportage die jouw bedrijf of organisatie op de juiste manier profileert? Dan zit je goed bij Het Bataljon!

Wat is belangrijk bij een videoreportage laten maken?

Bij al onze videoproducties hebben we een belangrijk doel voor ogen: we willen een film die blijft hangen bij je doelpubliek. Bij een videoreportage is het van cruciaal belang dat mensen meteen zien hoe jouw bedrijf of organisatie impact maakt. Op welke manier ben je iedere dag aanwezig in het leven van de consument? Welk probleem los je op en wat drijft je om alle dagen te doen wat je doet met je bedrijf of organisatie?

Soorten videoreportages

Videoreportages kunnen in diverse vormen gemaakt worden. Je kan als zaakvoerder in beeld komen, je kan medewerkers laten meedoen of je kan werken met acteurs. Maar ook een animatiefilm is mogelijk.

1. Kort maar krachtig:

Je kan gaan voor één of meerdere korte video's die een specifiek aspect van je bedrijf eruit gaan lichten. Zo maakten we bijvoorbeeld een reeks korte video's voor de administratieve app ROOV:

2. Diepgaande storytelling

Deze videoreportage neemt de tijd om het verhaal van het bedrijf en de mensen erachter echt te brengen en op die manier een beleving en een bepaald gevoel errond te creëren.

Dit deden we bijvoorbeeld voor The Brew Society, waarbij we onder andere doelbewust kozen voor een West-Vlaamse voice-over.

3. Medewerkers als ambassadeur van je merk

Hoe sterk je medewerkers kan inzetten voor een bedrijfsvideo, mag blijken uit onze employer branding video's voor het AZ Jan Palfijn. Hier kozen we er doelbewust voor om de echte mensen achter het ziekenhuis aan het woord te laten en authentiek te laten vertellen wat zij leuk vinden aan hun werk.

4. Draag je waarden uit via inspirerende projecten

Wil je vooral iets doen rond je waarden, imago en uitstraling? Kijk dan even naar welke projecten je ondersteunt. Dat kan gaan van een goed doel tot een inspirerende startende ondernemer of een... racepilote. Zo vertelden we voor Delaware het verhaal van Vanina Ickx in een videoreeks.

Onze visie op videoreportages: zorg voor beleving en emotie

Wij geloven dat doeltreffende videomarketing erin bestaat om de kijker echt te binden aan een video. Bij een videoreportage is het dan zaak om te kijken welke aspecten van je bedrijfsverhaal je écht tot bij de mensen moet brengen.

Het gevoelsmatige, het verhaal en de beleving van je merk moeten doorwegen. Wij gaan daarom ook op zoek naar de juiste emotionele trigger om van jouw videoreportage een succes te maken!

Een videoreportage laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Heb je een idee voor een eenmalige videoreportage of een reeks van meerdere filmpjes? Wij luisteren graag naar jouw plannen om de regie letterlijk en figuurlijk mee in handen te nemen.

We’ve been around. Van bouw tot retail, digital, non-profit, cultuur en nog veel anderen, we hebben al veel sectoren gezien en al veel inspiratie opgedaan.

Wil je ons productiehuis graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs om kennis te maken met jouw bedrijf of organisatie. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Let’s talk!