Recruitment video maken: hoe je de war for talent kan winnen

Recruitment video maken: hoe je de war for talent kan winnen

Heb je als bedrijf ook moeite om nieuwe werknemers aan te trekken en krijg je je vacatures maar moeilijk ingevuld? Zoek je een een zo goed mogelijke fit vinden met potentiële kandidaten en toon je graag wat je als bedrijf in petto hebt? Dan ben je bij Het Bataljon aan het juiste adres! 

De strijd om goede werknemers te vinden gaat steeds verder. Het wordt steeds moeilijker voor bedrijven om vacatures snel in te vullen. Om de geschikte profielen voor specifieke functies te vinden, is het niet meer voldoende een klassieke vacature uit te schrijven en te verdelen op de bekende jobsites. Werknemers zitten namelijk in een vrij comfortabele positie waarbij ze kunnen kiezen uit een overaanbod aan boeiende jobs. Met woorden als toffe werksfeer, leuke collega’s, interessante projecten en een dynamische werkomgeving vertel je eigenlijk niets, maar blijven je net hangen in een woordenschat die je concurrent ook gebruikt. 

Als bedrijf moet je in staat zijn om tussen alle vacatures uit te springen en jezelf aan kandidaten te verkopen. Daarnaast is het belangrijk voor werknemers dat ze het gevoel hebben zo goed mogelijk te passen in een bepaalde bedrijfscultuur. Ze gaan hun eigen verwachtingen en waarden vergelijken met wat een bedrijf hen kan bieden, wat hun werkethiek is, maar ook de arbeidsomstandigheden, de waarden, de werkomgeving, …. De arbeidsmarkt is complexer, maar ook boeiender dan ooit. Videomarketing to the rescue! 

Recruitment video maken op basis van waarden en cultural fit

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die goed bij hun bedrijf passen niet alleen beter presteren, maar ook aangeven meer voldoening te halen uit hun job en geneigd zijn om langer bij dezelfde werkgever te blijven. Is er geen match, dan ga je talenten rekruteren die niet bij je bedrijf passen en je bedrijf binnen de 6 maand opnieuw zullen verlaten. Is er wel een match, dan rekruteer je medewerkers die met een glimlach op hun gezicht de dag zullen beginnen. 

Ga dus voor een persoonlijke connectie met medewerkers en rekruteer op basis van onder andere waarden, cultuur, interne mobiliteit, attitude, … om een betere fit te kunnen vinden met een potentiële kandidaat!  In onze videostrategie fase gaan we samen met jullie op zoek naar jullie uniek verhaal, waar het bedrijf voor staat en hoe een ideale werknemer er uitziet. Een eerste stap naar de juiste werknemer. Wij kunnen jou bij het Bataljon helpen om de kans op zo’n fit zo groot mogelijk te maken. Benieuwd? Hieronder lees je hoe! 

Straffe employer branding video om straffe mensen aan te trekken 

Hoe duidelijker je verhaal en je belofte als werkgever, hoe groter de kans dat je iemand zal vinden die goed bij de vacature én bij je bedrijf past. Maar hoe kan je dan echt het verschil gaan maken? Een sterke employer branding strategie overtuigt nieuw talent gemakkelijker om voor jou te komen werken. De allereerste stap is om als organisatie een unieke, onderscheidende stem te vinden die bij je organisatie past. Als werkgever op een krappe arbeidsmarkt ben je liever geen grijze muis. Het heeft echter ook geen zin om je beter voor te doen dan je bent. De kans dat je door de mand zal vallen eenmaal iemand voor jou komt werken is groot.

Het komt er op neer om je bedrijf op een duidelijke en eerlijke manier voor te stellen aan potentiële kandidaten. Wat, hoe en waarom doe je wat je doet? Wie wil je zelf zijn als werkgever? Wat vinden jullie als organisatie belangrijk? Lees hier hoe je op zoek kan gaan naar jouw unieke employer branding verhaal.

… en je eigen straffe werknemers als ambassadeurs

Een goed employer brand begint echter bij je huidige medewerkers. Tevreden werknemers zijn hun onderneming trouw en fungeren daarom als ambassadeurs voor de onderneming naar de buitenwereld toe, wat er dan weer voor zorgt dat zij jouw employer branding gaan bevestigen. Wat bijzonder hoog scoort op het vlak van geloofwaardigheid. Een goede employer branding begint dus bij je eigen werknemers. Zorg er voor dat de bedrijfscultuur alvast diep geworteld is bij hen. Als je medewerkers die goed uitdragen, is dat het beste visitekaartje dat je kan hebben.

Recruitment video marketing

Om te slagen in een goede employer branding moeten werkgevers dus steeds meer gaan nadenken als een marketeer. Het komt er op neer potentiële kandidaten te overtuigen dat jouw bedrijf wel eens hét bedrijf voor hen kan zijn. Net zoals bij een goede marketingstrategie, is het belangrijk om na te denken over hoe je een bepaalde doelgroep op een zo efficiënt mogelijke manier kan bereiken en kan verleiden om te solliciteren.

En laat dit nu net eens hetgene zijn waar wij bij Het Bataljon zo goed in zijn! 

Video recruitment: dé way to go! 

Je voelt waarschijnlijk wel aan dat complexe zaken als een bedrijfscultuur moeilijk te vatten zijn in een klassieke vacaturetekst. Een goede recruitment video met de juiste strategie is hiervoor de ideale tool. Ten eerste worden jobposts met een video 34% meer geapprecieerd door kandidaten.

Daarnaast wordt de kans ook kleiner om geld te verspillen aan kandidaten die uiteindelijk geen klik met je bedrijf ervaren en je bedrijf verlaten. Door een recruitment video te maken laat je potentiële kandidaten toe om als het ware binnen te kijken in je bedrijf en alvast kennis te maken met collega’s en leidinggevenden.

Het wordt meteen duidelijk wat de kandidaat kan verwachten van je organisatie en of dit in lijn ligt met waar ze naar op zoek zijn. En waarom niet je eigen werknemers, dé ambassadeurs van je bedrijf, hierbij betrekken? 

We create emotion

Wist je dat buikgevoel in vele gevallen belangrijker is dan verschillende rationele zaken? Werkgeluk is een doorslaggevende factor voor mensen om te beslissen of ze ergens willen blijven of toch niet (Lees ook het ABC van werkgeluk van Happy Humans).

Het Bataljon heeft dit al lang door, en is dan ook goed in het vertellen van straffe verhalen die een bepaald gevoel opwekken: wij leggen emotie in video.

Door de waarden van je bedrijf te vertalen in een sterk verhaal, creëer je de meest overtuigende content. Het is het gevoel dat een kandidaat koppelt aan jouw bedrijf, dat hem kan overtuigen om voor jou te kiezen en niet voor de concurrentie.

Download onze whitepaper ‘Alles is emotie’

In ons Ebook leggen we jou graag alles uit over emotie in video en hoe wij dat concreet toepassen in onze projecten.

alles is emotie boek

Download de gratis whitepaper

Inspirerende recruitment video’s

Maak dus komaf met onpersoonlijke vacatures die toch slechts een vaag beeld schetsen van wie jullie als organisatie zijn en wat voor persoon jullie juist zoeken. Video helpt jullie bedrijfsverhaal zo goed mogelijk over te brengen. Een korte recruitment video maken zegt meer dan duizend woorden. Hieronder vind je alvast onze favorieten terug! 

Go Places Heineken

The Army

Sodastream

Triggered?

Laat je inspireren om je recruitment video te laten maken bij Het bataljon. We begeleiden je met veel plezier doorheen het hele proces: 

  • Trek het juiste publiek via de geschikte platformen
  • Profileer jezelf als werkgever en laat je kandidaten voelen hoe je bedrijfscultuur in elkaar zit
  • Snellere invulling van vacatures aan een lagere wervingskost
  • Een dynamische video als resultaat!

Contacteer ons gerust voor jouw project.