By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Instructievideo laten maken?

Een instructievideo laten maken voor jouw bedrijf of organisatie is een uitstekende manier om mensen op een visuele manier uit te leggen hoe ze best aan de slag kunnen met een product, platform of andere zaken die wat praktische uitleg vereisen. Bij het Bataljon zit je goed voor een instructievideo op maat: zowel één video als een volledige reeks. Wij zorgen daarbij zowel voor de strategie als de productie en de verspreiding!

Wat is belangrijk bij een instructievideo laten maken?

Bij al onze videoproducties hebben we een belangrijk doel voor ogen: we willen een film die blijft hangen bij je doelpubliek. Bij een instructievideo is de aandacht van de mensen erbij houden cruciaal. Je moet dus zorgen voor een aansprekende stijl en je wil een te ingewikkelde uitleg absoluut vermijden.

Stel de zaken aantrekkelijk voor en zorg ervoor dat mensen de instructies meteen begrijpen en ook effectief verder willen bekijken.

Voordelen van instructievideo's

  • Leg zaken vlotter uit: in een video kan je een pak informatie overbrengen in een mum van tijd. Je hoeft geen ellenlange teksten en manuals te maken. Je toont gewoon stap voor stap hoe iets werkt en hoe je het moet gebruiken.
  • Interactie: Instructievideo's zijn optimaal om te zien wie de video helemaal uitkijkt en wie de uitleg goed heeft begrepen. Je kan op het einde van de video bijvoorbeeld linken naar een survey waarmee mensen kunnen oordelen of alles duidelijk genoeg was, of mensen aansporen om contact op te nemen bij verdere vragen of opmerkingen.
  • Klantenbinding: met een goede instructievideo kan je jouw klanten echt helpen. Daardoor zullen ze ook een goed gevoel hebben bij jouw bedrijf of organisatie, wat het waarschijnlijker maakt dat ze in de toekomst ook klant zullen blijven.
  • Beter imago en service level: met instructievideo's laat je jouw klanten zien dat je echt inspanning doet om te helpen. Klanten gaan je service level dan ook hoger inschatten dan concurrenten die dit niet doen. Daardoor krijg je een betrouwbaar en positief imago. Dat helpt dan ook weer om meer toekomstige nieuwe klanten aan te trekken.
  • Profileren als expert: door de video's kan je jezelf als expert profileren. Deel ze gretig op je website of social mediakanalen. Zo overtuig je ook nieuwe potentiële klanten van jouw kennis over jouw aanbod.

In welke vorm kan je een instructievideo maken?

Instructievideo's kunnen in tal van verschillende vormen. Zowel met echte als virtuele personages en zelfs een mix van beiden.

  • Video met animatie: een instructievideo brengen als een animatie wint de laatste jaren aan populariteit. Het voordeel van een animatiefilm is niet alleen dat het budgettair wat goedkoper is dan een live shoot, je kan ook een wat luchtiger karakter geven aan een moeilijke of complexe uitleg, zodat meer mensen de instructies ook snappen.
  • Video met een gebruiker: bij dit soort instructievideo's laat je een klant of gebruiker zelf demonstreren en uitleggen hoe hij of zij het product of de dienst gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan bekende koks die een specifiek keukenapparaat gebruiken terwijl ze iets bereiden.
  • Video met medewerker / expert: dit is wellicht de meest voorkomende vorm van een instructievideo: de specialist van dienst uit het bedrijf of de organisatie wordt zelf ingeschakeld om de uitleg te doen. De doe-het-zelf filmpjes van Dobbit TV zijn misschien wel het bekendste voorbeeld.

 

Onze visie op instructievideo's: zorg dat het duidelijk is

Wij geloven dat doeltreffende videomarketing erin bestaat om de kijker echt te binden aan een video. In het geval van instructies moet je dan in de eerste plaats voor duidelijkheid gaan, daarnaast kan je er best ook voor zorgen dat het personage sympathie opwekt bij de kijker.

Bij een instructievideo wil je de kijker het gevoel geven dat hij de uitleg wel in de praktijk zal kunnen toepassen. Je wil alle vragen, twijfels en onzekerheden stelselmatig wegnemen zodat hij alles uit je product haalt.

Wij gaan daarom ook op zoek naar de juiste emotionele trigger om van jouw explainer video een succes te maken!

Een instructievideo laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Heb je een idee voor een eenmalige instructievideo of een reeks van meerdere filmpjes? Wij luisteren graag naar jouw plannen om de regie letterlijk en figuurlijk mee in handen te nemen.

We’ve been around. Van bouw tot retail, digital, non-profit, cultuur en nog veel anderen, we hebben al veel sectoren gezien en al veel inspiratie opgedaan.

Wil je ons productiehuis graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs regio Antwerpen om kennis te maken met jouw bedrijf of organisatie. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Let’s talk!