Yevgueni | Nooit Naar Nergens

Een ontroerende videoclip die internationaal viraal ging

“Het is trappen op je adem, het is voedsel voor je ziel.
Het is rechtstaan en weer doorgaan
waar je gisteren nog viel.”

Het Bataljon & Yevgueni…. A match made in heaven!

Na een fijne samenwerking met Yevgueni voor de single ‘Adem’ besloten we onze krachten wederom te bundelen voor dit feel-good nummer. Aanvankelijk zou de band maar één videoclip maken, maar vanwege de goede ontvangst van de eerste clip besloten ze om voor ‘Nooit Naar Nergens’ een extra inspanning te doen. En gelukkig maar.

Zanger Klaas schreef ‘Nooit Naar Nergens’ na een moeilijke periode waarbij hij geconfronteerd werd met verlies en ziekte, die mensen trof in zijn intieme kring. Fietsen werd voor hem een uitlaatklep en een manier om zijn gedachten te verzetten. Het nummer gaat over het vinden van rust door te fietsen en dient als metafoor van het leven met zijn ups en downs.


award.

We maakten met ons productiehuis uit Gent een vertederende videoproductie waarin het universele van het leven aan bod komt, overgoten met de liefde voor de fiets en de koers. En met succes, want de clip werd internationaal gedeeld, van Brazilië tot Australië. Iets waar we bij Het Bataljon heel fier op zijn. Zeker nu we de hoofdprijs ‘BEST FILM – GOLDEN HELMET AWARD’ op het Filmed by Bike Film Festival in Portland gewonnen hebben. Niet slecht voor een Vlaamse productie!

Yevgueni Award
Setphotography

CREW

Directed & Edited by: Mathieu Stevens

Director of Photography: Tim Vanroose

Assistant Camera: Patricia Lopes

Color Grading: Joachim Vansteelant

Fixers: Jasper De Gussem, Bert De Vuyst, Lien Dewitte

Klaar om uw verhaal naar video te vertalen?

Let’s talk!