Rubio Monocoat

Applicatievideo’s met een verhaal.

over het project.

Rubio Monocoat zocht een fris concept voor applicatie video’s die zich zouden lenen om hun producten ‘WoodCream’ en ‘Clean & Care’, en het gebruik ervan, overtuigend en eenvoudig over te brengen aan de kijkers. Het assortiment van Rubio is zoals we het kennen van hoge kwaliteit en ja, echt wel ‘your partner in wood protection’. Dat gevoel van partnership willen ze dan ook doortrekken in hun communicatie zoals o.a. applicatievideo’s met een verhaal, aansluitend bij de noden van de productafnemers. Hoe je het product gebruikt, wat je nodig hebt, handige tips en wat je nog zou kunnen doen.

over het concept.

Als Rubio de partner in wood protection is, dan zetten wij als video partner ons beste beentje voor om een gezonde portie emotie en verhaal toe te voegen. Zo helpen we die saaie toon bij ‘een applicatievideo’ weg te werken. De acteur? Dat moet iemand zijn die het product door en door kent. Een specialist, iemand die het product mee gemaakt heeft. Zoals iemand van Rubio zelf. Het verhaal? Een bank of tafel insmeren met de Woodcream is nu niet meteen het meest sexy oppervlak. Het toch wel gekke idee kwam om een strandcabine en bar op het strand in Koksijde te behandelen. Stap per stap filmden we alles om de werking van de producten en de producten zelf in beeld te brengen. En ja, we hebben ook 3 uur gewacht voor het gewenste resultaat.

de video van de strandcabine.
de video van de strandbar.
bereik.

Een applicatievideo komt nooit alleen. Rubio Monocoat opereert wereldwijd met haar producten, dus wat met de verstaanbaarheid in het buitenland? Slimme content maken was ons antwoord. Geen gesproken taal, maar met title motions die we op ieder moment naar elke taal kunnen toveren zodat ze in Spanje ook mee zijn wat er hier op het strand in Koksijde is gebeurd. 

Bekijk hier de video’s in andere talen.

behind the scenes.
Clean & Care.

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ons eind 2021 geamuseerd met het vuilmaken van een vloer om daarna de Clean & Care te kunnen gebruiken, een product voor het reinigen van houten oppervlakken met langdurige werking. Die video’s vind je hieronder ook terug. We trekken de lijn door: een verhalende applicatievideo die de werking van de producten en de producten zelf in kaart brengen. December 2021? Daar hoort een appeltaart bij.

Bekijk hier de Clean & Care video’s. 

Voor deze campagne hielden we ook rekening met korte ads die werden ingezet op Youtube en Instagram. Het zijn een heleboel ads, maar we hebben er enkele uitgekozen die je hieronder kan bekijken!

Crew

Showrunner: Antje Overmeire

Regisseur: Mathieu Stevens

Producer: Jonas Dick

Director of Photography: Fabrice Parent

Make-up: Shari Parmentier

Opname-assistent: Lisa Dhooghe

Klaar om uw verhaal naar video te vertalen?

Let’s talk!