Pelckmans Uitgevers

24 infosessies over de nieuwste lesmethodes

de uitdaging.

Boekvoorstellingen in corona-tijden

Door de aanhoudende coronacrisis kon uitgeverij Pelckmans hun jaarlijkse infosessies niet organiseren, althans fysiek. Het bedrijf ontwikkelt sinds jaar en dag kwalitatieve lesmethodes voor het onderwijs. Volgend schooljaar volgt er een onderwijshervorming waar Pelckmans de leerkrachten echt wil gaan ondersteunen met dit keer nieuw lesmateriaal voor de tweede graad. Leerkrachten leggen graag hun oor te luisteren tijdens deze voorstellingen om dan later eventueel aan de slag te gaan met het boek in hun eigen lessen. In normale omstandigheden volgen de leerkrachten het event fysiek, maar deze keer online!

de oplossing.

Samen besloten we het lesmateriaal verder uit te leggen aan de hand van online infosessies. Samen kwamen we tot een verfrissend concept op de proppen. Infosessies in een creatieve omgeving, met de nodige kwalitatieve informatie. We bouwden vier verschillende sets, die elk een ander aspect van de nieuwe lesmethodes behandelen. Het salon, waar de methodes geïntroduceerd worden. Daarna volgt het klaslokaal, waar er wordt stilgestaan bij de veranderingen en de de lesinhouden zelf. Vervolgens komt de computerhoek aan bod, waar het online leerplatform verduidelijkt wordt. Afsluiten doen we dan in de kantine, waar er nog enkele vragen gesteld worden aan uitgevers.

het resultaat.

24 webinars werden er in totaal op anderhalve week tijd opgenomen! Elke nieuwe lesmethode wordt nauwkeurig uitgelegd door uitgevers en er worden allerlei tips meegegeven door leerkrachten die met de vorige boeken al aan de slag gingen. Ook aan de hand van animaties duiken we in de lesmethodes die heel wat vertellen aan de leerkrachten over het nieuwe lesmateriaal.

De 24 lesmethodes zijn alvast aan de leerkrachten vertoond en klaar om gebruikt te worden vanaf het nieuwe schooljaar!

setphotography.

___

Regisseur: Klaas Vantomme

Regie-assistent:  Jonas Dick

Creative Producer: Mathieu Stevens

Setopnameleider: Antje Overmeire

Crew

Camera & Licht: Tim Vanroose

Cameraman: Jan Viaene

Cameraman: Fabrice Parent

Edit by: Cedric Van Der Kelen

___

Sound: Vincent Struelens

Opname-assistent: Ward Beeckmans

Shading: Stan Daniel

Setphotography: Lien Dewitte

Klaar om uw verhaal naar video te vertalen?

Let’s talk!