By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

BRANDING VIDEO laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Dat videomarketing voor HR een meerwaarde kan zijn in de War for talent, wist je natuurlijk al. Maar hoe kan je de awareness en de merkbetrokkenheid bij je kandidaten zo hoog mogelijk krijgen? Dat is een andere uitdaging.

Hoe vertaal je videomarketing voor HR nu concreet in een recruitment video die jouw jobzoekers echt gaat aanspreken en overtuigen? Wij lichten graag toe hoe wij dat voor onze klanten doen.

Hoe past jouw bedrijf echt bij de jobkandidaten?

Wij gaan vaak langs bij HR-afdelingen van grotere bedrijven en organisaties. Wat zien we daar dikwijls?

  • Er is veelal wel een zorgvuldig uitgewerkt merk en communicatieplan aanwezig.
  • Maar heel vaak volgen de voornaamste concurrenten een gelijkaardige marketingstrategie.
  • Daarnaast is er soms ook te weinig aandacht voor wat de medewerkers echt waarderen of belangrijk vinden aan hun werk bij net dat specifieke bedrijf of die organisatie.

Voor we zelfs maar kunnen beginnen praten over een HR-video laten maken, moeten we dus op zoek naar een insteek die echt meerwaarde creëert.

Voorbeeld: Smartphoto

Dat is precies de oefening die we maakten voor Smartphoto. Iedereen weet wat Smartphoto doet, maar weten de medewerkers wel waarom ze hun job graag doen?

De kapstok van deze video was dan ook de eindejaarsperiode, wanneer het er zeer druk is met kaartjes, fotocadeaus en dergelijke. We lieten het team dan ook aan het woord tijdens de topdagen voor het bedrijf.

De kracht van emotie

Bij Het Bataljon geloven we als geen ander in de kracht van emotie op het bedrijfsresultaat. En video is daarbij een belangrijke succesfactor. Check zeker eens onze whitepaper om meer te weten te komen over onze visie op videomarketing.

Storytelling als sleutel

Dat je moet inzetten op storytelling met je marketingafdeling heb je ook al lang gehoord. Maar wat houdt dat nu precies in en hoe zet je het om in een concrete en succesvolle campagne?

Wij tonen het liever eerst met een van onze cases:

De medewerkers van het AZ Jan Palfijn waarom zij graag op deze plek werken. Ze tonen hoe ze hun dag indelen en delen hun ervaring met de werkgever. Daarin schuilt de echte kracht van storytelling. Wat dat verhaal bij jouw bedrijf of organisatie moet worden? Daar hebben we onze creatieve en strategische brainstorm voor!

Videomarketing voor HR laten maken? Let's do it together!

Wil je ons videobureau graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs om kennis te maken. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw organisatie kan helpen? Let’s talk!