By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

NON PROFIT laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Bijna nergens is de emotionele impact van videoboodschap zo cruciaal als in een non-profit video laten maken. In tegenstelling tot bij commerciële bedrijven gaat het hier niet over een direct winstoogmerk waarvoor je de consument moet overtuigen, maar over een sociaal doel waar je mensen warm voor moet maken.

Werk je voor een organisatie en wens je een non-profit video of commercial te laten maken? Dan staat Het Bataljon graag voor je klaar.

Wat is belangrijk bij een non-profit video laten maken?

Eigenlijk is bij al onze videoproducties het belangrijkste doel dat de boodschap blijft hangen bij de kijkers. Bij een non-profit video vertaalt zich dat in een inspirerend, ontroerend en/of verhelderend verhaal met emotie. Bij non-profit of social profit organisaties kan je minder komen aandraven met commerciële of rationele argumenten. Je moet mensen meekrijgen in je maatschappelijk doel.

Superkrachtig Lekker Crowdfunding

Soorten non-profit video's

Qua uitwerking kan je heel wat kanten op met non-profit. Welke soort video het meest aangewezen is, hangt af van het beschikbare budget, de ene productie is veel duurder dan de andere, maar ook van wat je juist wil gaan vertellen over je organisatie. Hieronder zetten we een aantal van onze eigen realisaties met wat toelichting.

1. Vertel wie je helpt en waarom

Een eerste voorbeeld is onze video voor de VZW Superkrachtig Lekker, die zich inzet om kinderkankerpatiënten van optimale gezonde voeding te voorzien tijdens hun behandeling van deze levensbedreigende ziekte.

Hier kozen we voor het authentieke verhaal van de oprichters van de VZW om mensen warm te maken voor de crowdfunding.

2. Mood film

Soms loont het de moeite om subtiel en verhalend gewoon te tonen wat je eigenlijk betekent voor de maatschappij. Dat deden we voor het 20-jarig bestaan van Bosplus

Het resultaat was deze mood film waarbij hun missie van onderhoud en beheer van de Vlaamse bossen duidelijk wordt geïllustreerd.

3. Toon je toegevoegde waarde

Een andere insteek is je toegevoegde waarde laten zien aan de hand van wie je precies helpt. Voor een videoreeks van VLAM gingen we langs bij een aantal ondernemers die met lokale voeding bezig zijn.

4. Animaties

Animaties zijn goed om een complex iets wat meer bevattelijk uit te leggen aan mensen. Zo maakten we voor vzw Kinderkankerfonds een animatiefilm die op een zachte en simpele manier uitlegt hoe zij families hebben die getroffen zijn door de ziekte bij kinderen.

5. Bekende koppen als uithangbord

Voor Kom Op Tegen Kanker waren we betrokken bij de promotie van het project "Gelijk nen echte", waarbij Ine Beyen een reeks podcasts maakte met gasten als Maarten Vangramberen, Astrid Stockman en Geert De Vlieger tijdens het fietsen.

Voor iedere rit maakten we een samenvattende video. Hier vind je de korte teaser.

Onze visie op non-profit video

Wij geloven dat doeltreffende videomarketing erin bestaat om de kijker echt te binden aan een video. Bij non-profit is het dan zaak om ervoor te zorgen dat de emotionele binding met de kijker optimaal is. Een non-profit video waar je niets bij voelt, is gedoemd om te falen.

Het gevoelsmatige, het inspirerende, het ontroerende moeten altijd doorwegen. Wij gaan daarom ook op zoek naar de juiste emotionele trigger om van jouw non-profit video een succes te maken!

Een non-profit video laten maken voor jouw bedrijf of organisatie?

Ben je met je organisatie op zoek naar een video die impact maakt? Wij luisteren graag naar jouw plannen om de regie letterlijk en figuurlijk mee in handen te nemen.

Wij hebben ervaring met video's voor tal van non-profitorganisaties. Bekijk gerust nog meer van onze realisaties en laat je alvast inspireren en raken, want dat is de bedoeling.

Wil je ons videobureau graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs om kennis te maken. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw organisatie kan helpen? Let’s talk!