By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

VK TEGELWIPPEN 2024

non-profit
Een dag niet gewipt, is een dag niet gefeest. Onder dat mom trommelden we, samen met de Vlaamse Overheid, Tine Embrechts, Bartel Van Riet en een heleboel figuranten op om samen tegels te wippen en Vlaanderen groener te maken. Een battle tussen de twee teams werd in een ritmische, muzikale video gegoten, met de hulp van Audiotheque. Slijpschijven muziek horen maken? Kunnen we.
Onze aanpak

Tot op de kleinste GRINDKORREL voorbereid

Een tegel wippen is niet bepaald sexy. Maar dankzij een opbouwende spanning, een fameuze battle en een goeie apéro brak alles los. Letterlijk. Met een gedetailleerd script in onze frak konden cast en crew steeds vlot en krachtig hun scène neerzetten tijdens het barre Belgische weer. Een goed georganiseerde shootdag, props à volonté en stevig camerawerk: er werd geen steen op de andere gelaten.

Onze oplossing

Enthousiasme, door weer en wind

Eén shootdag hadden we om de battle op beeld te krijgen. Eén druilerige shootdag om precies te zijn. Het typisch Vlaamse weer had een domper kunnen zijn op de apérovreugde, maar dankzij teamwork, begrip, sterke communicatie en heel wat professionaliteit van cast en crew, was het enthousiasme er nie af te regenen.

Dikke merci ook aan de gemeente Sint-Gillis-Waas, een onmisbare hulp in het succesvol laten verlopen van deze draaidag!

Finaliseren

Puzzelen in Westernsfeer

Om de slijpschijven, pikhouwelen en vliegende tegels naar een muzikaal ensemble te herleiden, volgde een vurige tango tussen onze montagecel en Audiotheque. Samen met hen legden we de puzzel van audio en beeld. Voor het finale puzzelstukje, ploften we de klant mee in onze zetel om hem door de eerste versie te walsen.

"Het Bataljon is een sterk en flexibel team dat zijn enthousiasme bij een tegenslag - zoals slecht weer op de set- of een extra vraag van opdrachtgever niet laat slinken.

Voor onze campagnefilm tegelwippen zijn ze aan de slag gegaan met een concept van ons en zijn ze in cocreatie, met eigen accenten naar een sterk en authentiek gedragen Bataljon filmpje geëvolueerd."

TIM JOYE

Creatie en Vormgeving,
Vlaamse Overheid

Het resultaat

EEN KRACHTDADIGE PROMOTIEVIDEO

Het resultaat is een Western-style promotievideo, aangesterkt met kreten van Tine en Bartel, om menig Vlaming ervan te overtuigen: een dag niet gewipt, is een dag niet gefeest. Let's go Vlaams Kampioenschap tegelwippen!

Behind the scenes

Onze crewlist

DIRECTOR
Mathieu Stevens
1st AD
Sara Bouremah
producer
Vicky Geeroms
DOP
Fabrice Parent
focus puller
Michiel Lateur
GAFFER
Bram Lens
ASSISTANT GAFFER
Jenze Coopman
RUNNER
Thijs Calleeuw
PRODUCTION INTERN
Geneviève Vaillemans
CONTENT CREATOR
Amy de Vet
styliste
Fiona Rombaut
MUA
Katrien Jorissen
Editing
Elise Smet
Color grading
Michiel Bollen
Original music and soundfx
Audiotheque
CLIENT PARTNER
Noah Henriques da Silva

Wat dat oplevert?resultaat

Want we beginnen met de strategie te bepalen en eindigen met de impact te meten.