By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Lotto Dstny en Wasserman over hoe sponsoring meer is dan alleen een logo

Monday, July 1, 2024

De tijd van louter een logo plaatsen is voorbij. Tijdens een nieuwe aflevering van de Alles Komt Snor Show hielden Kenny Provyn van Lotto Dstny en Thomas Vanautgaerden van Wasserman sponsoring onder de loep. 

Hoe vormt sponsoring de ruggengraat van sportteams? Hoe helpt het bedrijven om zichzelf op een unieke manier in de kijker te zetten? En hoe zetten teams als Lotto Dstny concreet in op creatieve (video)content om hun partners in de spotlight te zetten? 

Je leest het hier in een samenvattende blog of beluistert het in volle glorie via de podcast

Het belang van een goede match

Een succesvolle sponsordeal draait om meer dan geld alleen. Het is essentieel dat de waarden van het team en de sponsor op één lijn liggen. Kenny Provyn legt uit dat bij Lotto Dstny vooral wordt gekeken naar de gedeelde ambitie en visie. "Wij zijn een opleidingsploeg die jonge talenten naar een hoger niveau wil brengen en we zoeken partners die deze ambitie delen"​​. Deze gedeelde visie zorgt ervoor dat beide partijen samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, wat de effectiviteit en duurzaamheid van de samenwerking vergroot.

Creatieve content als sleutel tot succes

Waarom is videocontent zo krachtig? Een statische foto kan nooit dezelfde impact hebben als een dynamische video vol actie en passie.  "Sport is emotie, en dat breng je het best over met video," aldus Kenny. “Daarom zien we steeds meer teams die documentaires en korte video's maken om hun verhaal te vertellen en hun sponsors te betrekken​​. Of het nu gaat om het volgen van een atleet tijdens een belangrijke wedstrijd of het tonen van de harde training achter de schermen, deze video's bieden een authentieke kijk in het leven van sporters en versterken de band met de fans.”

Een win-win situatie

Het partnerschap tussen een sponsor en een sportteam moet voor beide partijen voordelen opleveren. Thomas benadrukt dat voor elke euro die je aan sponsoring uitgeeft, je minstens één euro moet reserveren om de sponsoring te activeren. Dit betekent dat een goede strategie cruciaal is om de investering maximaal te benutten en de sponsorboodschap effectief over te brengen​​. Denk aan campagnes op social media, fan evenementen en exclusieve meet-and-greets met atleten. Door een gedegen activatieplan kunnen sponsors echt het verschil maken en een blijvende indruk achterlaten.

Lotto Dstny: een opleidingsprogramma met Belgische roots

Lotto Dstny is trots op zijn Belgische DNA en zijn reputatie als opleidingsploeg. Sinds 1985 hebben zij een groot aantal renners opgeleid die later succesvol zijn geworden in het profpeloton. Dit toont het belang van een solide jeugdprogramma en een sterke visie voor de toekomst​​. Door te investeren in jonge talenten en hen de kans te geven om te groeien, bouwt Lotto Dstny niet alleen aan een sterk team, maar ook aan de toekomst van de sport. Dit maakt hen een aantrekkelijke partner voor sponsors die willen investeren in de lange termijn.

Conclusie

Sponsoring is geëvolueerd van simpele logo's naar complexe, strategische partnerships. Het vereist een gedeelde visie, creatieve content en een goed doordachte activatie van de sponsordeal. Zoals Kenny en Thomas hebben laten zien, kan een succesvolle samenwerking niet alleen een sportteam, maar ook een merk naar nieuwe hoogten brengen. 

Meer over sponsoring?

Luister de volledige podcast met Kenny Provyn van Lotto Dstny en Thomas Vanautgaerden van Wasserman via de website, Spotify, Apple Podcasts, Youtube of Vimeo. 

Vragen?

Schiet erop los! Contacteer ons, Kenny Provyn of Thomas Vanautgaerden.