By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

De kracht van videomarketing in cijfers

Tuesday, July 28, 2020

Ben je ook zo onder de indruk van alle video’s die je tegenwoordig om de oren vliegen? Dan ben je niet alleen! 80 % van het online publiek kijkt namelijk liever naar een video, terwijl slechts 40 % van de online surfers een artikel echt gaan lezen. 

Vergeet niet...geschreven content blijft onmisbaar! (anders zouden we hier zelf ook niet bloggen). Videomarketing ondersteunt geschreven content in belangrijke mate. Het is de perfecte toegevoegde waarde voor je website, social media, promotie- of marketingcampagne, tutorials etc. Waar Het Bataljon in uitblinkt is zijn creatieve aanpak van video making want zonder enige meerwaarde of vindingrijkheid zal je je gewenste kijkpubliek niet halen. Benieuwd naar onze creatieve projecten? Bekijk ze hier!

Video op sociale media

Wist je dat per dag 100 miljoen uur aan videomateriaal besteed wordt op Facebook en meer dan 3 miljard uur op YouTube? Video kende zo’n grote populariteit dat het in 2018 tot 80 % van het totale internetverkeer innam. 

Weet je trouwens wat de tweede meest bezochte website ter wereld is? (Tip: Google is de logische nummer 1). Maar op nummer twee staat YouTube.

LinkedIn, Facebook en Instagram sprongen meteen in de boot en konden zo nieuwe kansen creëren met die effectieve en snelgroeiende marketingvorm. Gevolg: bedrijven spelen sterk in op deze kanalen met hun originele videocontent. Geen tijd of middelen hiervoor? Geen probleem! 

Het Bataljon heeft de tools en expertise om jouw gewenste video’s of (kort)films van A tot Z klaar te stomen voor op diverse formats en kanalen. Weer een zorg minder. LET’S TALK!

Enkele concrete voorbeelden:

  • E-mailcampagnes die werden ondersteund door video hadden een CTR die 2 tot 3 keer hoger lag dan campagnes zonder video
  • Webpagina’s met video’s zorgden voor een conversiestijging tot 80 %
  • 9 op de 10 consumenten zijn ervan overtuigd dat productvideo’s hen hielpen bij het maken van een aankoopbeslissing 
  • Online shoppers gaan 2 keer sneller over tot aankoop van een product nadat ze een video erover zagen
  • 52 % van de marketingprofessionals vinden video sterke content voor rendement

Soort videocontent en format

Voorbeelden van onze video’s zijn testimonials, corporate video’s, imago en branding video’s, instructievideo’s en explainers etc. waarvan de inhoud inspireert, engageert en entertaint. Klanten willen geloofwaardige content en een bekend en betrouwbaar gezicht. Het overtuigd hen sneller om een gewenste actie te doen. Raak samen met Het Bataljon je klanten in hun hoofd en hart en creëer zo sterke en persoonlijke banden met hen. Wil je weten hoe we dat doen? Lees dan zeker onze whitepaper “Alles is emotie” die je hieronder kan downloaden.

Download de gratis whitepaper


Hoe kunnen wij jou helpen? 

Onze verhalen inspireren, engageren en entertainen. De ideale mix om jouw bedrijf, organisatie of product in de kijker te zetten. Tijdens een goede babbel en een koffie bespreken we je wensen en doelen. Daarna gaan vliegen we in actie en stomen je perfecte en creatieve video klaar.

Benieuwd om te ontdekken hoe videomarketing jouw bedrijf kan helpen? Let’s talk!

Bronnen
TTM Communicatie
Websteak marketing
Marketingfacts