By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

100 video’s voor B2B-Smaakmarkt: wat zeggen de deelnemers?

Wednesday, December 9, 2020

Wie ons al een tijdje volgt, heeft wellicht meegekregen dat we in dit coronajaar een bijzonder uitdagende opdracht kregen van de organisatie van de B2B-Smaakmarkt. Doordat de beurs om de gekende virologische reden niet doorging, werden wij ingeschakeld om 100 korte video’s te gaan maken bij alle deelnemende handelaars in Oost- en West-Vlaanderen.

De video’s werden gebruikt op een toch wel omvangrijk online evenement en de deelnemende zaken kregen deze uiteraard ook zelf in handen.

Enfin, we zijn nu een paar maanden verder en wij waren heel benieuwd wat de reacties van de deelnemers zelf en hun klanten zijn. Dus stuurden we hen eens een mailtje. In dit artikel verzamelen we de reacties die we hebben mogen ontvangen. Je kan ook de bijhorende filmpjes bekijken.

1. Buizerd & Saars


Buizerd en Saars is een ambachtelijke koffiebranderij uit het Oost-Vlaamse Lozer. Hun grootste troef? Samen met jou op zoek gaan naar de koffie die bij jou of je zaak past.

"Dag Mathieu,

De draaidag was een toffe ervaring. Super sympathieke gast om met samen te werken. En nam een andere invalshoek dan bij de andere collega's koffiebranders.

Het filmpje gaf exact weer waarvoor wij staan nl Erkend Ambacht, Single Origin Coffee en Personal Profile Roasting. Dit was niet mijn eerste ervaring. Reeds interviews gedaan voor Radio2, AVS, regionale radio, HLN.

Het filmpje hebben we verspreid via de Website, FB, Instagram, en LinkedIn.

Heel veel positieve reacties ontvangen en het werd diverse keren gedeeld.

Kortom een heel positieve ervaring van een tof idee"

2. Roomer

Roomer is een Gents bedrijf dat een fris aperitief ontwikkelt op basis van vlierbloemen. Roomer is een verhaal om van te drinken, maar met 15% alcohol is een Bob aanduiden wel aangewezen. 😉


 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Leuk, professioneel en snel."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak?  "Zeer leuk, niet evidente samenvatting op zo kort filmpje."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, via Facebook."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover?  "Tof!"

3. De Klok 

De Klok is in normale tijden te vinden op heel wat Vlaamse kerstmarkten met hun likeuren en artisanale advokaat, maar ook in de winkel heb je hun producten ongetwijfeld al eens gezien.


 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Is heel vlot en professioneel verlopen. Vriendelijke meneer en ging eigenlijk vanzelf, toffe ervaring dus!"
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Erg mooi gedaan. Mooi overzicht van wie wij zijn en wat we doen in een kort filmpje."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Het is zeker gedeeld geweest via de sociale media."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "De reacties zijn goed, dus we zijn tevreden."

4. Pastati


Een Belgische pasta? Jazeker! Dat maken ze iedere dag bij Pastati in Melle. We lieten ons ook vertellen dat onze nationale voetbalhelden hun vele goals aan hun verse pasta te danken hebben. Tot volgend jaar op het EK, zouden we zeggen. 😉

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Was een leuk en ontspannend moment."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Was een mooi filmpje, goed als smaakmaker. Voor Pastati is dit de tweede film."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, via Facebook en onze nieuwsbrief."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Sympathiek , fijn om te zien, maakt nieuwsgierig."

5. The Holy Berry

Margaux Bonte uit Gent brengt superfoods op de markt met The Holy Berry. En die heilige bes blijkt de acai te zijn. Nog nooit van gehoord? Ze stelt het graag even aan je voor.

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Zeer goed. Professioneel en efficiënt."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Zeer tevreden met het resultaat. Het was inderdaad de eerste video over onze onderneming zelf."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, zeker."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Zeer positief."

6. Fm Meat

Zet een kudde runderen uit Piëmonte op een wei in Ieper en je komt in de buurt van het verhaal van FM Meat. Benieuwd hoe dat smaakt? Je kan het gewoon online bestellen.

"Beste,

Wij zijn zeer tevreden over het resultaat van de video die jullie over ons bedrijf gemaakt hebben. De dag van de opname wisten wij niet goed wat we ervan mochten verwachten. Aangezien ons bedrijf opgesplitst is in 2 locaties (de boerderij en de verwerkingsafdeling) was het niet evident om in deze korte tijdspanne beide bedrijven in de video op te nemen. En toch zijn jullie daarin geslaagd. De samenwerking ging heel vlot en jullie aanpak toonde aan dat jullie heel wat ervaring hebben met de opname en samenstelling van dergelijke promofilmpjes.

We hebben het filmpje meteen op onze sociale media en onze website geplaatst. De reacties van ons klanten waren zeer positief. Momenteel hebben wij nog geen nieuwe contacten door dit promofilmpje, maar we hebben nu wel een voorstel gekregen om het filmpje te laten afspelen op plattelandsTV. En daar verwachten wij wel heel veel van.

PlattelandsTV is een aantal jaren geleden bij ons geweest voor de opmaak van een reportage. Deze reportage wordt trouwens nog regelmatig heruitgezonden. Telkens na de uitzending van deze reportage hebben wij nieuwe klanten die met ons contact opnemen. Ik ben dus benieuwd naar de invloed die de uitzendingen van jullie promofilmpje zal hebben op onze verkoop."

7. De Zuivelarij

In Berlare hebben ze berloumi: een bijzonder kaasje om te bakken of grillen. Maar daar weet David van De Zuivelarij je alles over te vertellen. 

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "De draaidag ging heel snel en efficiënt. Ongelooflijk eigenlijk hoe daar dan nadien een vlot en natuurlijke video van gemaakt wordt."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "We hebben wel al meerdere bedrijfsvideo’s. Deze video was compact en ideaal voor het medium waar het voor gebruikt wordt."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "We hebben de video verspreid via onze sociale media. Die worden heel goed gevolgd en we hebben trouwe ambassadeurs. Ik zag ook al veel filmpjes van collega ondernemers opduiken."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Onze klanten vinden het heel leuk om ons en het bedrijf van binnenuit te zien. We geven hen graag een inkijk in de Zuivelarij en dat wordt geapprecieerd. De tijd dat voedingsproductie werd weggestopt is verleden en video leent zich heel goed tot meer transparantie."

8. Baliehof


Meer zuivelhoeve dan Baliehof uit Jabbeke wordt het niet: alles komt van hun eigen boerderijmelk. En die kaas is de moeite hoor!


 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Vrij stressvol, we hebben zo’n breed assortiment dat we niet goed wisten wat eerst getoond. Gaan we genoeg getoond hebben om de klant te overtuigen?"
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Het uiteindelijke filmpje was zeer mooi! Het was niet ons eerste filmpje maar een zeer bruikbaar materiaal voor nu en in de toekomst."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Wij hebben het filmpje op Facebook gezet en misschien zet ik het een beetje later nog op instagram."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Zoals gezegd heb ik het filmpje op facebook geplaatst. Op het filmpje zelf hadden we 82 ‘likes’ en ongeveer 250 personen hebben het filmpje gezien. Er werd heel positief gereageerd op het filmpje. Ik kan geen directe verkoop linken aan het filmpje, maar het zet ons weer in de kijker en het geeft een korte impressie van ons bedrijf. Het is een heel mooi filmpje, maar ik denk net iets te kort om echt binding te maken met onze klanten. Een filmpje van 1 à 2 minuten lijkt in mijn ogen beter voor de verkoop. Chapeau aan jullie team om dit op poten te zetten"

9. Brouwerij De Ryck


Bij Brouwerij De Ryck in Herzele hebben ze iets met bier, maar kennelijk ook met vogels aan de namen van hun biertjes te zien. En ze smaken! 


"Dag Mathieu,

Zoals je weet zijn we heel enthousiast over het Filmpje!

We hebben het dan ook heel vlijtig gedeeld via facebook en het staat zelfs sinds vorige week te blinken op onze kraakverse website! www.brouwerijderyck.be (onder rubriekje beleving, neem een kijkje in onze brouwerij).

Heel knap hoe jullie er in – toch niet zo evidente tijden- in slagen een zeer sfeervol, warm, smakelijk en uitnodigend filmpje van te maken, heel wat info te geven in slechts 30 seconden zonder dat het aan z’n natuurlijke flair verliest! Heel leuk!

Altijd welkom!"

10. Klingele Chocolade

Dat we trots mogen zijn op Belgische chocolade, wisten we natuurlijk al. Maar de echte “Chocolates From Heaven” komen uit het Meetjesland. Ga maar eens proeven bij Klingele in Evergem.

"Heel fijn om te horen dat er zoveel leuke feedback is gekomen op de filmpjes.

Ook wij hebben dit heel positief ervaren!"

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Heel vlot en aangenaam. Iedereen was heel goed op tijd aanwezig en de opname zelf ging heel vlot en efficiënt."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Gaf in een notendop een heel fijn beeld over de werking van het bedrijf en waar we voor staan."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, we hebben zowel onze social media kanalen gebruikt alsook zal het filmpje binnenkort te zien zijn op televisie"
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Toffe video, kort en bondig. Mooie beelden."

11. Brouwerij B

Een Blankenbergse brouwerij? Daar moet wel een verhaal achter zitten. En dat blijkt ook. We laten Jan De Soete van Brouwerij B even aan het woord. 

"We zijn jullie dankbaar voor het geleverde werk en willen hier dan ook graag aan meewerken."

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "De draaidag was ontspannen, geïnteresseerd en to the point."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak?  "Het was ons eerste filmpje dat we extern lieten maken en je merkt duidelijk het verschil in kwaliteit. In slechts 30 seconden komt duidelijk naar voor waar we voorstaan en hoe gepassioneerd we bezig zijn met ons vak."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "We hebben het filmpje direct verspreid naar onze klanten. We durven dit filmpje ook gebruiken als introductie voor geplande brouwerijbezoeken van groepen."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Iedereen was positief en ze merkten dat dit door professionelen was samengesteld, maar met het hart dat we in onze brouwerij ook leggen."

12. ROSS Coffee

Voor ROSS Coffee uit Kruibeke is een koffie alleen goed genoeg voor jou wanneer je er zelf geen melk of suiker meer bij wilt doen. Want in een glas wijn doe je dat toch ook niet?

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Het draaimoment was leuk, no stress"
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak?  "Kort, bondig, to the point"
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, via Facebook"

13. Lindebos

Belgisch witblauw uit het Heuvelland. Dan weten ze ginder eigenlijk al dat het over Hoeveslagerij ‘t Lindebos gaat. Online bestellen kan trouwens ook.

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "De draaidag was heel goed verlopen. Het werd vooraf goed afgesproken, afgesproken tijdstippen werden goed aangehouden. Het viel net samen met een druk moment in de winkel, maar daar gingen jullie heel goed mee om!"
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak?  "Het is niet ons eerste filmpje, maar we vinden het supermooi. Het muziekje vinden we passend, de boodschap erg gevat en de voorstelling van ons bedrijf is zoals we het graag hadden gezien!"
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "We hebben het op Facebook geplaatst, maar achteraf gezien hadden we dat een beetje anders moeten inkleden. Een paar van onze andere posts in die periode hebben het wel 8 x beter gedaan op facebook, terwijl de boodschap zeker niet ‘flitsender’ was. We denken dat het ermee te maken heeft dat we een link gebruikt hebben (?) of dat we er iets moesten bijgetypt hebben. We zijn zeker wel van plan het filmpje nogmaals te delen (nadat we er een tijdje tussen gelaten hebben) en het anders aan te pakken, want het is toch zonde van het mooie filmpje."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Heel positief, mooi filmpje!"

14. Christiana Bronnen 

Christiana is een begrip in Dikkelvenne voor hun waters en limonades. Wil je herontdekken hoe een limonade vroeger smaakte? Dan moet je daar zijn. Spoiler alert: beter dan nu.


"Voor ons was dit het eerste filmpje voor onze zaak, het was dan ook een zeer unieke ervaring voor mij en mijn zoon.

Op de draaidag zelf was alles in het begin natuurlijk wat wennen en nieuw vooral omdat dit de eerste keer was, maar alles werd heel duidelijk en gestructureerd uitgelegd. Ook de corona maatregelen werden hierbij nageleefd.  

Het uiteindelijke filmpje is dan ook een zeer mooi resultaat van een mooie korte samenwerking tussen onze bedrijven en is dan ook een nieuwe trots binnen ons bedrijf.

Het filmpje hebben wij gepost op onze facebookpagina, ook is het de bedoeling om dit later te posten op onze website die momenteel herwerkt wordt.

Wij zelf zijn zeer tevreden met het eindresultaat, van onze klanten kregen we enkel positieve reacties. Meer nog, jullie hebben mij aan het denken gezet om eventueel een uitgebreider filmpje te laten maken in de toekomst. Hierbij denk ik uiteraard in de eerste plaats aan een samenwerking met jullie bedrijf.

Alvast bedankt voor alles!"

15. Release Tea

Thee zetten is meer dan ooit een kunst. En die hebben ze bij Release Tea in Sint-Niklaas zeer goed onder de knie. Daar vind je het kopje thee dat je écht wil hebben.

"Ik vond de draaidag zeer aangenaam. 

Het resultaat heeft me zeer aangenaam verrast, en ik heb het filmpje dan ook gedeeld op onze sociale media, in onze nieuwsbrief en op de website.

Er kwamen heel wat positieve reacties.

Dank je wel"

16. Confidas

Bij Confidas in Drongen maken ze Pâtes de fruits. En jij kent dat so-wie-so. Alleen wist je het zelf nog niet. 

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Was een aangename en professionele ervaring.  Jullie slaagden erin om een relaxte sfeer te creëren."
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Uit het gedraaide materiaal werd een mooie compilatie gemaakt waarbij onze kernboodschappen duidelijk naar voor kwamen."
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "We hebben het filmpje verder verspreid via onze social media kanalen."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Beperkt aantal reacties maar allemaal positief."

17. Brouwerij Dikke Jan 

Bij Dikke Jan in Desselgem brouwen ze bier dat smaakt naar… Dikke Jan. West-Vlaamser kan het eigenlijk niet worden toch?

 • Hoe heb je de draaidag zelf ervaren? "Zeer vlotte en professionele benadering. Eigenlijk totaal geen negatieve opmerkingen."
   
 • Wat vond je van het uiteindelijke filmpje? Misschien was het wel jouw eerste video voor de zaak? "Gezien er maar 30 sec tijd was toch een boodschap kunnen doorgeven."
   
 • Heb je het filmpje verspreid naar jouw klanten? "Ja, via Facebook en mail."
 • Wat zeggen jouw klanten en kennissen erover? "Het filmpje werd door mijzelf alsook door de klanten en vrienden en kennissen als zeer professioneel ervaren."

18. The Brew Society - Martha

In Kortrijk vertellen ze het verhaal van Martha die de dorstige werkmannen laafde. En dat doet Martha vandaag kennelijk nog steeds…


"We waren tevreden over de draaidag. Je kwam vlot en speels over en toch professioneel.

Het was inderdaad ons eerste filmpje van de zaak. We waren er zeer tevreden over. Ik heb het ook vol trots aan iemand anders getoond, uiteraard.

Ik heb vorige vrijdag onze eerste nieuwsbrief verstuurd en jouw filmpje zat er uiteraard bij."

19. Breydel

Het geheim van de smaak van Breydelham wordt net zo goed bewaard als het ingrediënt X in cola. Het recept hebben we dan ook niet gekregen, maar wel een blik achter de schermen.

"Graag wil ik toch nog even benadrukken dat we erg tevreden zijn met het resultaat. Het filmpje vat perfect in een halve minuut samen waarvoor Breydel staat. Het is een prima intro bij nieuwe klanten. We zijn fier op het resultaat en hebben het filmpje dan ook gedeeld via onze socials en nieuwsbrieven. Binnenkort krijgt dit nog een vervolg op Plattelandstv. Dankjewel voor de vlotte samenwerking: emotion is everything!"

20. Acker & Go Distillery

Creatief met gins, spirits en likeuren is het credo bij Acker & Go in Geraardsbergen. Het leverde ze ook al de titel van “Starter van het jaar” op in 2017.

 • "De draaidag was zeer leuk en ontspannen. Professioneel en snel."
 • "Het format is heel leuk ja . Het was onze eerste video."
 • "We posten het regelmatig op FB en Instagram"
 • "We hebben leuke feedback gekregen toen."

Ben je op zoek naar een partner voor jouw videoproject?

Het Bataljon luistert graag naar het project dat je met jouw bedrijf of organisatie voor ogen hebt. Neem gerust contact met ons op om jouw plannen uit de doeken te doen en we kijken graag of er een samenwerking mogelijk is voor jouw video.

Benieuwd om te ontdekken hoe videomarketing jouw bedrijf of organisatie kan helpen? Let’s talk!