E-learning video laten maken?

Een e-learning video laten maken is eenvoudig gezegd het aanbieden van online lessen of trainingen, alsook het live streamen van een event of een mix tussen live en vooraf opgenomen video. De vormen waarin we vandaag e-learning zien opduiken, worden steeds gevarieerder. Ben je op zoek naar een partner voor deze video’s? Wij helpen je graag.

 

Wat is e-learning?

Voor ons is e-learning alles wat te maken heeft met digitaal leren. Of dat nu voor studenten is, voor ondernemers tijdens een seminar, voor gebruikers van producten of diensten of om medewerkers een aantal nieuwigheden bij te brengen. Het valt allemaal onder dezelfde noemer.

Vandaag zien we steeds meer mensen “leren” via de computer, tablet of smartphone. Zo kan je overal bijleren waar en wanneer je wil. En dat gaat alleen maar blijven toenemen.

 

preproductie animatie

 

Waarom een e-learning video laten maken?

Het voorgaande stuk geeft het antwoord al voor een deel. Digitaal leren zit op veel domeinen in de lift. Zowel bij de interne als de externe communicatie van bedrijven en organisaties veroveren e-learnings steeds meer hun plek.

Dat heeft allles te maken met de generatie van “digital natives” die stilaan zijn weg vindt naar de arbeidsmarkt. Je zit met jonge mensen die zijn opgegroeid met internet en YouTube en die deze media ook actief gebruiken in privé en in professionele context.

Simpel gezegd: wil je als bedrijf of organisatie niet uit de boot vallen in je employer branding strategie of in je communicatie naar klanten en stakeholders? Dan kan je maar beter mee springen.

 

E-learning voor employer branding en the war for talent

Wil je jezelf profileren als een werkgever die mee is met de tijd? Dan is e-learning onmisbaar in je employer branding en om nieuw talent aan te kunnen trekken.

 

1. Gebruik het voor nieuwe collega’s

De COVID-pandemie heeft ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld onboardingtrajecten van nieuwe collega’s digitaal moesten gaan gebeuren. Dat is vandaag steeds meer de norm aan het worden.

 

2. Groei en ontwikkeling

Daar komt bij dat de nieuwe generatie veel belang hecht aan groei en ontwikkeling om al dan niet ergens te gaan werken.

Daarom willen steeds meer werkgevers aan de wensen van hun jongere werknemers voldoen, en een e-learning video laten maken.

 

3. Betere kennisoverdracht

Een ander positief effect is dat kennisoverdracht ook beter lijkt te lukken dankzij e-learning video’s. Bladzijden met tekst nalezen is tijdrovend, eindeloze meetings luisteren naar collega’s zijn hersendodend en publieke presentaties zijn lastig om geconcentreerd te blijven volgen.

Met e-learning video’s zie je dat je informatie tot de essentie kunt herleiden en in zo’n format kunt presenteren dat de medewerkers de hoofdzaken wel onthouden. We zien ook dat het e-learning traject veel vaker volledig wordt doorlopen door werknemers.

 

Case: e-learning voor Pelckmans

Door de coronacrisis kon de educatieve uitgeverij Pelckmans geen jaarlijkse infosessies organiseren voor leerkrachten om nieuwe lesmethodes te presenteren.

Daarom gingen we over tot een online lesprogramma waarbij we 24 sessies hebben opgenomen in een creatieve setting. De 24 webinars zijn ook reeds aan de leerkrachten vertoond en de lesmethodes worden in het nieuwe schooljaar geïmplementeerd.

 

 

 

 

Interesse in een e-learning voor jouw bedrijf of organisatie? Neem gerust contact op met ons team. Let’s talk!