De ingrediënten van Het Bataljon voor een sterke video

De ingrediënten van Het Bataljon voor een sterke video
25 Mar 2020 in Tips en advies

Een goede video zorgt dat mensen een levendig beeld krijgen van wat jouw bedrijf of organisatie doet, op welke manier ze dit doet en waarom dit bijzonder is. Met een video als onderscheidend visitekaartje zorg je dat meer mensen je website bekijken, een gevoel krijgen bij je bedrijf of dienst en graag klant of collega worden. Bij Het Bataljon zijn er enkele richtlijnen die wij steeds gebruiken bij het uitwerken van een bedrijfsfilm

1. Gepast doel voor een geschikte doelgroep

Bij een eerste gesprek zullen we steeds vragen voor welk doel je een bedrijfsfilm wil maken. Wie wil je bereiken en waarom juist dit publiek? Door jezelf deze vragen te stellen kan je je boodschap en distributiemethode optimaliseren om een zo groot mogelijk impact te hebben. Wil je mensen overtuigen om voor jou te komen werken of wil je brand sterker maken? Wil je klanten bereiken, of toch eerder partners en medewerkers? 

2. Een duidelijke boodschap of call to action kiezen

Uiteraard ben je zelf heel enthousiast over je bedrijf en weet je hier heel veel over. Om een overload aan informatie te vermijden bij je publiek, zorg je er beter voor dat je niet té veel wilt vertellen in je bedrijfsfilm. Zo voorkom je dat je video te lang wordt en dat mensen de essentiële boodschap die je initieel wou overbrengen zullen vergeten. 

Een goede bedrijfsfilm van Het Bataljon toont je klanten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen. We laten ingewikkelde bedrijfsprocessen en onnodige informatie dus links liggen maar maken je klanten enthousiast door een sterke impressie te geven van je bedrijf. Op je website kunnen mensen indien gewenst verder lezen over je diensten en producten en meer verdieping vinden.

3. Emotie om kracht bij te zetten

Het Bataljon probeert steeds in te spelen op emotie omdat we geloven dat je op die manier je merk maximaal kan opbouwen. Het zorgt ervoor dat je de afstand tussen je bedrijf en het publiek wegneemt en dat de kijker dus echt betrokken wordt bij je bedrijf. Je doelgroep zal de emoties die ze ervaart associëren met jouw organisatie, waardoor ze je veel gemakkelijker zullen onthouden. Of het nu humor, ontroerend of kritisch moet zijn, we denken altijd na hoe we de kijker kunnen meeslepen. 

Download onze whitepaper ‘Alles is emotie’

In ons Ebook leggen we jou graag alles uit over emotie in video en hoe wij dat concreet toepassen in onze projecten.

alles is emotie boek

Download de gratis whitepaper

4. Tijdloze video

Door trouw te blijven aan de lange-termijn visie van je organisatie en de belangrijkste kernwaarden, creëer je een video die niet na een jaar reeds onbruikbaar zal zijn. Vanuit deze waarden vertelt Het Bataljon jullie unieke verhaal dat jarenlang mee zal gaan. 

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/extra/zoek-en-vind/zoek-een-bedrijf/10639-12921/duco-ventilation-sun-control/partnerberichten/met-world-of-oxygen-zet-duco-belang-van-indoor-air-quality-in-de-kijker/

5. Ga voor presence en kies voor kwaliteit

Videomarketing werkt. Dat weten we. Maar om een kwalitatieve film met een exclusieve look te maken is er de nodige vakmanschap en materiaal nodig. Bij het Bataljon gaan we niet zomaar wat filmen. Elk project krijgt een nauwgezette aanpak van begin tot einde. Van het ontwikkelen van het scenario tot de captatie en montage van de film verkiezen wij een duurzame aanpak met oog voor licht, beeldvoering en de regels van de kunst. 

Een Succesverhaal:

Onze bedrijfsfilm voor Duco illustreert deze ingrediënten heel goed. Met deze bedrijfsfilm had Duco als doel mensen aan te moedigen om stil te staan bij hun manier van leven binnenshuis en het belang van kwaliteitsvolle ventilatie- en zonweringsystemen aan te kaarten. Nu het bedrijf bezig is met een internationale opmars was het meer dan ooit tijd om Duco’s visie duidelijk in de kijker te zetten. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een jong meisje, een meisje dat net zoals alle kinderen behoort tot de generatie die haar tijd grotendeels binnen vier muren doorbrengt. Door een video te maken over het gevoel van vrijheid en een speels touch te geven aan het bedrijf, speelden we in op emotie en toonden we de levendige kant van het bedrijf.

Benieuwd hoe deze ingrediënten jouw bedrijfsfilm een boost kunnen geven? Drop us a line!

Taggs: