Branding video laten maken? Start with the “why”

Dat een branding video bedoeld is om je bedrijf of merk in de kijker te zetten bij je doelpubliek, wist je natuurlijk al lang. Maar hoe kan je de awareness en de merkbetrokkenheid bij je kijkers zo hoog mogelijk krijgen? Dat is een andere uitdaging.

Je hebt wellicht ook al gehoord van Start with the “why”. Zowat de universele uitspraak dat je on je marketing moet eerst je bestaansreden of relevantie in het leven van je doelgroep moet aangeven alvorens je over je producten of diensten begint. Maar hoe vertaal je dat concreet naar een branding video concept? Wij lichten graag toe hoe wij dat voor onze klanten doen.

Hoe past jouw merk echt in het leven van je klant?

Wij gaan vaak langs bij marketingafdelingen van grotere bedrijven en organisaties. Wat zien we daar dikwijls?

  • Er is veelal wel een zorgvuldig uitgewerkt merk en communicatieplan aanwezig.
  • Maar heel vaak volgen de voornaamste concurrenten een gelijkaardige marketingstrategie.
  • Daarnaast is er soms ook te weinig aandacht voor wat de klanten echt waarderen of belangrijk vinden aan een product of dienst van net dat specifieke bedrijf of die organisatie.

Voor we zelfs maar kunnen beginnen praten over een branding video laten maken, moeten we dus op zoek naar een insteek die echt meerwaarde creëert.

Voorbeeld: Duco

Dat is precies de oefening die we maakten voor Duco Ventilation. Iedereen weet wat een ventilatiesysteem is, maar beseffen we wel de impact ervan op ons dagelijks leven?

De kapstok van deze video was dan ook dat de lucht binnenshuis vaak 5x slechter is dan de buitenlucht. Dat heeft invloed op onze gezondheid, maar ook die van de kinderen. Dankzij het verhaal van Emma sta je even stil bij het belang van gezonde lucht.

 

De kracht van emotie

Vaak wordt aangenomen dat een aankoopbeslissing vooral rationeel geïnspireerd is. Dat mensen kijken naar producteigenschappen of bepaalde technische en gebruiksvoordelen of in geval van diensten het inhoudelijke aanbod.

Maar de realiteit is dat de behoefte net veel wordt aangewakkerd door gevoelsmatige argumenten:

 

  • Hoe voel je jezelf bij een merk of bedrijf?
  • Sluit een bepaald merk aan bij waarden en normen die je als persoon ook hoog in het vaandel draagt?
  • Wat hoop je voor jezelf te bereiken wanneer je die aankoop doet?

Bij Het Bataljon geloven we als geen ander in de kracht van emotie op het bedrijfsresultaat. En video is daarbij een belangrijke succesfactor. Check zeker eens onze whitepaper om meer te weten te komen over onze visie op videomarketing.

 

Download onze whitepaper ‘Alles is emotie’

In ons Ebook leggen we jou graag alles uit over emotie in video en hoe wij dat concreet toepassen in onze projecten.

alles is emotie boek

Download de gratis whitepaper

 

Storytelling als sleutel

Dat je moet inzetten op storytelling met je marketingafdeling heb je ook al lang gehoord. Maar wat houdt dat nu precies in en hoe zet je het om in een concrete en succesvolle campagne?

Wij tonen het liever eerst met onze video’s:

 

 

De echte kracht van storytelling schuilt in het verhaal dat je vertelt. Wat dat verhaal bij jouw bedrijf of organisatie moet worden? Daar hebben we onze creatieve en strategische brainstorm voor!

 

Branding video laten maken? Let’s do it together!

Wil je ons videobureau graag beter leren kennen of heb je een videoproject in het vooruitzicht? We komen graag eens langs om kennis te maken. Of je kan ons gerust ook zelf komen bezoeken in ons hoofdkantoor in Gent voor een eerste afspraak.

 

Benieuwd om te ontdekken hoe Het Bataljon jouw organisatie kan helpen? Let’s talk!