Onze voorspelling voor de videomarketing trends in 2022

Onze voorspelling voor de videomarketing trends in 2022
31 Jan 2022 in Tips en advies, Videomarketing

2022 is bij Het Bataljon alvast goed ingezet. We blazen dit jaar 5 kaarsjes uit en vieren dat met een nieuwe showreel. Er staan ons ook nog veel toffe en mooie videoprojecten te wachten in dit nieuwe jaar. Ter voorbereiding hebben we alvast een lijstje gemaakt van de trends binnen videomarketing waarvoor wij in 2022 onze ogen open houden. Maar eerst en vooral een woordje uitleg over videomarketing zelf.

1. Videomarketing, wasda?!

Met videomarketing verwijst men naar het gebruik van bewegende beelden (video) op televisie en sociale media om informatie te communiceren over een product of dienst aan geïnteresseerde doelgroepen.

We worden er dus dag in dag uit meerdere malen mee geconfronteerd op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de TV-commercials tijdens de pauze van je film. Meer nog, denk aan de videoadvertenties die je ziet passeren op je tijdlijn op Facebook, of die ook meerdere malen per dag tussen je Instagram Stories durven opduiken. Kortom: video is overal.

1.1 Waarom moet je inzetten op videomarketing?

1.1.1 Video springt snel in het oog.

De kans is groot dat een advertentie op sociale media platformen waarvoor een stilstaand beeld met tekst wordt gebruikt – denk maar aan een gewone Facebook post of een Instagram post – niet zo veel gelezen of bekeken wordt als de adverteerder in kwestie gehoopt had.

Dit valt eenvoudig te verklaren: tegenwoordig laten we alles snel aan ons passeren tijdens het scrollen op sociale media. Dit als gevolg van de overvloed aan reclame en content waarmee we overspoeld worden.

Visuele bewegende beelden, daarentegen, gaan ons ongetwijfeld sneller in het oog springen dan een stilstaand beeld. Het gebeurt vaak dat een advertentie video vanzelf start wanneer je die voorbij ziet komen op je pagina en je ogen worden er dus als het ware naar toe gezogen.

1.1.2 Video vergt een minimale inspanning van de kijker.

Visuele beelden spelen een essentiële rol bij het boeien. Een stilstaand beeld met een reclametekst vergt meer inspanning want mensen moeten de tekst eerst lezen en dan ook nog eens de link leggen tussen beeld en tekst. Bij een advertentie met bewegende beelden, daarentegen, kan er gewoon gekeken en geluisterd worden.

Je staat er immers minder bij stil dat je aandacht gevraagd wordt bij het kijken van een video. Dit komt doordat je maar een minimale inspanning moet doen om je aandacht erbij te houden – wat grotendeels te danken is aan de muziek die je hoort, de (vaak bekende) persoon die een rol speelt in de video, en ten slotte door goed beredeneerde camera shots.

Het bekijken van een video voelt bij wijze van spreken niet aan als een inspanning, maar eerder als entertainment.

1.1.3 Video speelt in op emotie.

Het grote e-woord.

Bewegende beelden spelen sneller in op emoties van de kijker; je kunt mensen raken en ontroeren, maar je kunt ze ook enthousiasmeren. Een video stelt adverteerders in staat om het product of de dienst in actie te laten zien wat ervoor zorgt dat je potentiële kopers als het ware een idee kan geven van hoe het voelt om het product te hebben.

Zoals ook in onze whitepaper ‘Alles is Emotie’ vermeld staat: “Met de emotionele prikkels in je marketingcampagne kruip je onder de huid en in het onderbewuste van je doelgroep. Je construeert positieve associaties met je merk. Dus, emotie heeft niet alleen een effect op de keuzes die mensen op één bepaald moment maken. Ze dragen ook bij aan je algemene merkidentiteit en op je bedrijfsresultaten op langere termijn.

Wil je meer weten over het integreren van emotie in je videomarketingcampagne?

Download onze whitepaper ‘Alles is emotie’

In ons Ebook leggen we jou graag alles uit over emotie in video en hoe wij dat concreet toepassen in onze projecten.

alles is emotie boek

Download de gratis whitepaper

 

Maar, opgepast!

Als je aan videomarketing doet is het toch niet altijd gegarandeerd dat jouw vorm van videomarketing zal aanslaan. Alles hangt af van trends die in zijn op dat bepaalde moment.

Tegenwoordig wordt steeds meer ingezet op online videomarketing. Als we naar de afgelopen jaren kijken, is het mogelijk om een voorspelling te maken van de videomarketing trends die zich online zullen voordoen in 2022.

 

2. Waarmee rekening houden bij videomarketing in 2022?

2.1 Keuze van platform

Sinds 2021 werd duidelijk dat TikTok een platform is dat steeds populairder aan het worden is om aan marketing te doen. Covid-19 heeft de populaire app namelijk een extra duwtje in de rug gegeven. Veel personen – in het bijzonder jongeren en jongvolwassenen – zijn de app beginnen ontdekken tijdens lockdown en sindsdien is TikTok niet meer weg te denken. De overvloed aan video content die men op TikTok ziet passeren zorgt ervoor dat men er met gemak een uur kan scrollen zonder zich te vervelen. Dat is bedrijven die producten of diensten willen promoten niet ontgaan en de app wordt nu dus steeds meer gebruikt om aan videomarketing te doen.

Niet enkel TikTok, maar ook Instagram valt steeds meer in de smaak als platform om aan videomarketing te doen. Instagram heeft de laatste jaren veel updates gedaan om zich populairder te maken als videoplatform. Zo zijn een aantal jaren geleden de Instagram Stories geïntroduceerd en sinds 2020 werd Instagram Reels aangekondigd. Instagram Reels is een functionaliteit binnen Instagram die vergelijkbaar is met TikTok.

2.1.1 Waarom TikTok en Instagram steeds populairder worden als platform voor videomarketing

Luchtig en laagdrempelig

De maximale lengte voor video’s op TikTok is 3 minuten. Op Instagram duurt een Story 15 seconden en kan een Reel ook maar 15 tot 30 seconden lang zijn. De boodschap is dus om het beknopt te houden wanneer je aan videomarketing wil doen op een van deze platformen. Mensen hebben het altijd druk, dus ze willen korte en leuke video’s die hun honger naar informatie stillen.

Een korte marketing video mag dus zeker niet te zwaar worden qua inhoud en blijft beter luchtig en laagdrempelig. Inhoudelijke content zoals interviews en video’s waarin uitleg gegeven wordt, worden dus beter vermeden. Voor Instagram en TikTok videomarketing focus je best op video’s die een impressie nalaten en die op het gevoel inspelen.

In één klik naar de webshop

Wat TikTok aantrekkelijk maakt is dat de adverteerders de mogelijkheid hebben om een link te plaatsen in de video advertentie waarin ze hun product of dienst promoten. Zo kan een kijker die geïnteresseerd is in het product na het bekijken van de advertentie gewoon met één klik op de “Shop Now” knop drukken en zo rechtstreeks terechtkomen bij het artikel of de dienst die aangeboden wordt op de webshop van de adverteerder. 

De functionaliteit “Stories” binnen Instagram laat het plaatsen van een link naar de webshop van de adverteerder ook toe. De kijker moet dan gewoon omhoog swipen op de story bij “See More” en wordt zo ook rechtstreeks naar het artikel of de dienst op de website geleid. 

Wanneer je videomarketing doet aan de hand van TV-commercials, daarentegen,  zal de webshop niet geboost worden.

 

Jonge doelgroep

TikTok en Instagram worden gebruikt door een jonge doelgroep. Voor TikTok zijn dat voornamelijk 6 tot 24 jarigen. Instagram heeft als doelgroep ook vooral jongeren en jongvolwassenen maar toch heeft dit medium een wat brede leeftijdscategorie dan TikTok, namelijk 15 tot 40 jaar. Bedrijven die willen inspelen op die jonge doelgroep – een groep die gekend is om voor veel open te staan – is het dus een kans die ze niet kunnen laten liggen.

Groot bereik

TikTok en Instagram zijn zo goed als de enige twee platformen op sociale media waarmee een video een grote kans heeft om viraal te gaan, want personen die je pagina niet volgen kunnen toch jouw video zien passeren op de “For you page” op TikTok en op de “Explore page” binnen Instagram Reels.

Wanneer een video viraal gaat wil dat zeggen dat die zich razendsnel verspreidt via het internet. Zo kan jouw video plots gezien worden door inwoners van ontelbare verschillende landen, wat betekent dat de kans groter is dat er meer interesse zal komen voor het product of de dienst die je aanbiedt in jouw video.

Een video hoeft natuurlijk niet viraal te gaan om succes te hebben. Ook zonder viraal te gaan  is het vanzelfsprekend dat de adverteerders ook een groot publiek zullen bereiken aangezien de fervente Tiktokkers gemiddeld 52  minuten per dag aan de app besteden en omdat Instagram ook een enorm grote gebruikersbasis heeft.

2.1.2 En wat nog met Facebook?

Facebook is bij veel adverteerders niet het eerste platform waaraan gedacht wordt om aan videomarketing te doen omdat het, in tegenstelling tot Instagram en TikTok, niet exclusief content heeft dat draait rond beeld (foto en video).

Op Facebook kom je naast beeld bijvoorbeeld ook veel getypte content tegen in de vorm van Facebookstatussen. Toch mag dit platform niet onderschat worden, dit om de volgende redenen:

Autoplay

Wat interessant is aan Facebook is dat wanneer je een video upload via dit platform, die automatisch zal beginnen afspelen in Facebook wanneer personen de video zien passeren op hun tijdlijn. Dit noemt men ook wel Auto-play. Voor een gekoppelde YouTube-video die men op Facebook plaatst, daarentegen, is er  een klik nodig waardoor je naar een andere pagina geleid wordt om de video in kwestie te bekijken. Op die laatste manier gebeurt het afspelen dus niet automatisch in Facebook zelf. 

Waarom is Auto-play van een video die op Facebook zelf wordt upgeload nu zo interessant voor adverteerders? Het stelt hen namelijk in staat om op een snelle manier naamsbekendheid te creëren met video’s waarop anders misschien niet wordt geklikt. Auto-play maakt de kans niet alleen groter dat jouw video bekeken wordt, maar ook dat het geliked, gedeeld en becommentarieerd wordt.

Verder mag ook niet vergeten worden dat Facebook een enorm brede leeftijdscategorie heeft in tegenstelling tot Instagram en TikTok. De leeftijd van de facebook gebruikers reikt ongeveer van 15-80 jaar.

Dit betekent dus dat diverse doelgroepen jouw advertentie zullen tegenkomen en er dus een grote kans in zit om nieuwe doelgroepen te scoren wanneer je aan videomarketing doet op Facebook en daarbij rekening houdt met het Auto-play gegeven.

2.2 De trends in combinatie met originaliteit

Een video plaatsen op Facebook, Instagram of TikTok kan iedereen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je video meteen ook bereik heeft op deze kanalen? Door jouw content eruit te laten springen natuurlijk!

2.2.1 Algemene trends bij videomarketing

Gebruik van hashtags

#Hashtags… – ze zijn er al een lange tijd, maar tegenwoordig is het gebruik ervan enorm populair geworden. Je ziet ze overal: op Instagram, Linkedin, Facebook, Youtube, Twitter en TikTok. Hashtags zijn bijna niet meer weg te denken wanneer men een online videomarketing strategie heeft.

Het gebruik ervan speelt een grote rol voor de spreiding van je content. Het stelt adverteerders namelijk in staat om een groter publiek te bereiken. Voor meer informatie over het slim gebruik van hashtags op de verschillende sociale media platformen – en welke hashtags je zeker kunt gebruiken bij je video – is het interessant om er hier meer over te lezen:

Gebruik van thumbnails

Wanneer een adverteerder aan videomarketing doet op sociale media moet die steeds in het achterhoofd houden dat de gemiddelde gebruiker snel over zijn tijdlijn of feed scrolt. Jouw video moet dus in het oog springen en dat kan het best door het ontwerpen van een goede thumbnail. Een thumbnail is het eerste beeld dat een persoon ziet van jouw video.

De bedoeling is dat het een eyecatcher is; het moet de aandacht trekken van de persoon die het beeld ziet passeren tijdens het scrollen van zodra die er zijn of haar oog op legt. Dit vergroot de kans dat mensen naar de videoadvertentie zullen kijken en willen weten wat voor boodschap die zal brengen. Een goede thumbnail moet er dus zeker aantrekkelijk uitzien en origineel zijn door middel van een relevante foto in hoge resolutie en een duidelijk leesbare titel.

10 meilleures idées sur Youtube thumbnail | design youtube, planification  d'entreprise, montage video gratuit

 

2.2.2 Specifieke videomarketing trends op platformen

Wanneer je als adverteerder wilt dat jouw video aanslaat op kanalen zoals TikTok en Instagram is het niet enkel van belang dat je video luchtig en kort blijft. Je moet er ook voor zorgen dat wat de kijker te zien krijgt boeiend en aantrekkelijk is. Daarom is het ook belangrijk om rekening te houden met de trends die in zijn op die platformen op dat bepaald moment en er op inspelen – maar tegelijkertijd probeer je er ook een eigen draai aan te geven zodat je content eigen en origineel blijft.

Instagram

Geschikte video’s om aan marketing te doen op Instagram Stories of op Instagram Reels is bijvoorbeeld een “Behind-the-Scenes” of, met andere woorden, een impressiefilmpje. Dit wordt nu al soms gedaan, maar in 2022 zou dit wel eens een grotere trend kunnen worden.

Een Behind-the-Scenes houdt in dat de adverteerders korte video’s plaatsen op Instagram Stories of Instagram Reels die een blik geven achter de schermen van een project waar ze mee bezig zijn. Dit zorgt ervoor dat je volgers, en personen die je niet volgen maar jouw Behind-the-Scenes video wel zien, begrijpen wie je bent, waar je voor staat en waarom je het product of de dienst in kwestie wilt verkopen.

Het is gemakkelijker om je doelgroep op die manier te overtuigen want zo’n video waarin je de kijker meeneemt achter de schermen heeft iets persoonlijk en zo kan vertrouwen snel gewonnen worden. Daarnaast is de bedoeling van zo’n korte impressie video ook om het publiek te “teasen” voor wat er aan zal komen. Zet er bovendien ook nog een leuk liedje onder dat op dat moment aan het trenden is en blijf lekker origineel – dan komt het helemaal goed.

 

TikTok

Op TikTok kan je ook een gigantische succes boeken met jouw video wanneer je rekening houdt met de trends. Daarvoor moeten adverteerders mee zijn met de zogenaamde “Challenges” – TikTok staat er namelijk vol van. Maar wat is een Challenge? Het is een digitale uitdaging voor de gebruikers om een video in een specifieke stijl te creëren.

Die uitdagingen worden bedacht door TikTok gebruikers en in sommige gevallen slaan die enorm aan en kunnen ze daarmee trending worden. Het gaat meestal om het uitvoeren van een bepaalde taak op beeld. Een Challenge gaat ook altijd gepaard met een bepaald lied die in is op dat moment. Fervente TikTok gebruikers kunnen dan meestal ook direct de link leggen met de Challenge wanneer ze het lied in kwestie horen.

Challenges hebben vaak een groot bereik want elke Challenge gaat gepaard met een bijhorende trending hashtag. Wanneer jij als adverteerder aan een reeds bestaande Challenge gaat meedoen en er je eigen ding van maakt, bestaat de kans dat je video veel bekeken zal worden. Meer nog, wanneer jouw video enorm veel views en likes heeft, dan zal die ook hoger bovenop komen te staan op de pagina met die specifieke Challenge waar mensen op uitkomen wanneer ze de bijhorende trending hashtag ingeven. Dat zorgt er dus op zijn beurt voor dat je video nóg meer bekeken zal worden. 

Het is ook een goed idee dat adverteerders zelf een Challenge creëren om een groot bereik te realiseren en merkbekendheid te vergroten. Maar er moet wel rekening gehouden worden met een aantal elementen. Zo mag de Challenge niet te moeilijk zijn zodat anderen de Challenge ook kunnen en durven doen in het openbaar.

Aan de andere kant mag het ook niet te gemakkelijk zijn zodat het niet als saai wordt aanschouwd – wat ervoor zou zorgen dat de Challenge niet zal worden opgepikt en het zich ook niet zal spreiden. En, last but not least, maak er iets origineel en persoonlijk van! Dat maakt de kans des te groter dat mensen de Challenge zullen willen proberen – want ze kunnen er hun eigen creativiteit ook in kwijt – en jouw video dus meer bekeken zal worden.

2.3 Samenwerkingen met Influencers

Veel brands zijn in de laatste jaren gaan samenwerken met Influencers om hun product of dienst te adverteren. Influencer marketing is een trend die zich al even voordoet en die in 2022 waarschijnlijk nog zal blijven groeien. Iemand krijgt de titel “Influencer” wanneer die een uitzonderlijk groot aantal volgers heeft op Instagram of TikTok en daardoor van zijn of haar platform gebruik maakt om producten of diensten te promoten van merken tegen betaling.

Op die manier zullen al de personen die de Influencer in kwestie volgen het product en de merknaam leren kennen en zo kunnen ze bewust – maar vaak ook onbewust– beïnvloed  worden met als resultaat dat ze dat product ook een kans willen geven en het dus zullen aanschaffen.

Wanneer je als brand wil samenwerken met een influencer is het belangrijk om goed na te denken over welk publiek en wat voor doelgroep je vooral wilt bereiken want Influencers zijn actief in verschillende niches. Een make-up brand zal eerder een Influencer willen die verstand heeft van make-up en die volgers heeft met dezelfde interesse. Terwijl een brand die zich focust op gezonde voeding eerder een influencer zal nodig hebben die veel bezig is met het het nastreven van een gezonde levensstijl – iemand die dus voldoende sport, die op calorieën let, enzovoort, en die dan ook tips deelt omtrent dit onderwerp met zijn of haar volgers. Het is dus ook voor de Influencer zelf van belang dat het product of de dienst die gepromoot moet worden past binnen zijn/haar normen en waarden.

Influencers kunnen een brand promoten aan de hand van een gewone post op Instagram of Facebook, maar wat steeds populairder wordt is om een Influencer ook te betrekken in een videomarketing strategie. Daarom zijn ook Instagram, TikTok en Youtube tegenwoordig de meest verkozen platformen om aan Influencer marketing te doen want die kanalen draaien, zoals eerder vermeldt, het meest rond video content.

2.3.1 Influencer marketing op Instagram

Instagram Reels

Wat kan verstaan worden onder Influencer marketing op Instagram Reels, is dat gevraagd wordt aan de Influencer in kwestie om een korte en simpele “How-to video tutorial” te maken waarin hij of zij een product of een dienst uittest. Het kan dus bijvoorbeeld gaan om een step-by step tutorial waarin niet perse veel mondeling uitleg gegeven wordt, maar gewoon in duidelijke stappen wordt gedemonstreerd hoe je het product of de dienst efficiënt kan gebruiken. Op die manier kunnen volgers van de influencer overtuigd worden dat het aanschaffen van het product of het gebruik maken van de dienst een meerwaarde zou hebben in hun leven.

Een goed voorbeeld hiervan is een korte video waarin een Influencer een skincare routine uitvoert en dan bij elke volgende stap de merknaam en de specifieke naam van het product benoemd die wordt aangebracht op het gezicht. Een ander voorbeeld is een video waarin getoond wordt hoe je een 5-tal looks het best kan stylen met een bijbehorende tas of sjaal – waarbij dan ook telkens de link staat naar de accessoires op de webshop van het merk die de Influencer betaald om die artikelen te promoten. Bij zo’n video’s  is het gewoon belangrijk om er rekening mee te houden dat het simpel blijft en gemakkelijk om te volgen.

Soms kan het moeilijk zijn om een product in een korte video uit te testen zonder het ingewikkeld te maken. In dat geval kan een Influencer ook een storytelling video maken waarin er wat meer ruimte is voor uitleg en er meer in detail kan worden gegaan. Dit is misschien minder visueel, maar als het goed beargumenteerd en overtuigend klinkt kan het ook zeker zijn dat de Influencer in kwestie zijn volgers zal kunnen overhalen om het product of de dienst aan te schaffen.

Instagram Stories

Influencers kunnen wanneer ze betrokken worden in een videomarketing campagne van een bepaald merk ook gebruik maken van Instagram Stories om hun volgers te overtuigen van producten of diensten. Via de Q&A functie in de Instagram Stories kunnen Influencers in dialoog gaan met hun volgers, wat betekent dat ze aan de hand van een video vragen kunnen beantwoorden waarmee volgers zitten omtrent het product of de dienst dat wordt gepromoot – wat op zich ook onder videomarketing valt. Op die manier kunnen twijfels snel van de baan geveegd worden.

 

2.3.2 Influencer marketing op TikTok

Net zoals op Instagram Reels kan je op TikTok een Influencer inzetten om “How-to video tutorials” te maken waarin hij of zij je product of dienst promoot door het uit te testen. Het houdt helemaal hetzelfde principe in als op Instagram Reels.

Daarnaast heb je op TikTok, zoals eerder vermeld, ook de alom populaire Challenges. TikTok Influencers worden ook vaak ingezet op die Challenges aangezien ze door hun grote invloed de motor zijn om nieuwe trends te lanceren. Hier is het dus ook weer belangrijk dat adverteerders een TikTok Influencer zoekt waarvan zijn/haar volgers goed aansluit bij de beoogde doelgroep van het merk.

Enkel op die manier is de kans groot dat jouw hashtag challenge zal aanslaan en dat die veel mensen zal bereiken in een korte tijd.

 

2.3.3 Influencer marketing op Youtube

Youtube is vooral interessant om te betrekken in je videomarketing strategie wanneer je van plan bent om met een influencer samen te werken. Veel van de bekendste Youtubers maken vlogs en posten wekelijks nieuwe content op hun kanalen. Grote youtubers hebben een groot aantal subscribers die nooit een video van hun favoriete youtuber aan zich laten voorbij gaan.

Een brand kan hierop inzetten door te gaan samenwerken met een Youtuber die past binnen hun campagne en waarvan zijn publiek overeenstemt met de beoogde doelgroep. Er zijn twee effectieve manieren om Youtube Influencer in te zetten voor jouw videomarketing doeleinden.

Unboxing video’s

In hun vlogs kunnen Youtubers de tijd maken om een unboxing moment in te lasten – een influencer marketing tool die al enorm populair is en die zeker in 2022 ook nog bij de trends zal horen. Unboxing houdt in dat een Youtuber zichzelf filmt tijdens het uitpakken van een pakketje die hij of zij toegestuurd gekregen heeft van het merk waarmee de influencer samenwerkt en het vervolgens presenteert aan zijn/haar volgers. Zo kan het product dat in het pakket zat al uitgetest en beoordeeld worden door de Youtuber en kunnen zo snel kijkers overtuigen om het product ook aan te kopen.

Giveaways

Youtube Influencers kunnen ook gevraagd worden om een merk te promoten aan de hand van een “Giveaway”. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in hun video’s meedelen dat de kijkers aan een wedstrijd kunnen meedoen om zo een of meerdere producten te winnen van een bepaald merk waarmee de influencer in kwestie samenwerkt. Een kijker kan een giveaway winnen door, in de meeste gevallen, bijvoorbeeld de pagina van het merk te beginnen volgen op het sociale media platform die in dat geval gevraagd wordt en door de foto een foto giveaway te delen op zijn/haar profiel (via Stories in de meeste gevallen).

Hierdoor krijgen ook al de volgers van de gebruikers die meedoen aan de giveaway het merk en de producten te zien en, indien geïnteresseerd, kunnen die zo ook deelnemen – wat op zijn beurt weer zorgt voor meer verspreiding van de merknaam.

3. Conclusie

Er is dus heel veel mogelijk met videomarketing, maar als je wil dat jouw video aanslaat en er uitspringt in 2022, dan houdt je best rekening met de volgende 3 zaken:

  1. Kies je platform zo wijs mogelijk
  2. Probeer in te spelen op de algemene trends (zoals het gebruik van hashtags en thumbnails) en op de specifieke trends op de verschillende platformen, maar behoudt in dat proces ook je originaliteit
  3. Overweeg om een samenwerking aan te gaan met een influencer waarvan zijn/haar publiek overeenstemt met jouw beoogde doelgroep. 

Wanneer je die 3 zaken goed en zorgvuldig overwogen hebt, kan het bijna niet misgaan. 

Ook klaar om je videomarketing up to date te houden voor 2022? Let’s talk!

 

 

Bronnen:

https://www.linkedin.com/pulse/ultimate-guide-video-marketing-strategy-2022-arek-rainczuk-/

https://digitalbard.com/how-uploading-a-video-to-facebook-is-different-from-linking-from-youtube/

https://blog.moving.digital/facebook-groeit-blijkt-uit-social-media-onderzoek-2020

https://exitable.nl/blog/tik-tok-nieuwe-marketingkansen

https://www.makerscreators.com/wat-zijn-tiktok-challenges-en-wat-kun-je-er-als-merk-mee/

https://www.promotionfilm.nl/kennisbank/begrippen/wat-is-instagram-video-marketing

https://business.trustedshops.nl/blog/instagram-reels

https://www.intracto.com/nl-be/blog/instagram-reels-inzetten-voor-je-marketing  

https://blog.hootsuite.com/instagram-reels/

https://join.marketing/nl/blog/drie-handige-tips-om-youtube-influencers-in-te-zetten-voor-influencer-marketing/#/