Vacature Sales Manager

Vacature Sales Manager
27 Oct 2022 in Nieuws

OVER ONS

Wij zijn Het Bataljon, een Gents productiehuis dat gebeten en gepassioneerd is door film en verhalen. We staan bekend als een team met grote goesting.

Het Bataljon helpt doelstellingen te bereiken via creatieve video content. Onze creaties zijn sterk cinematografisch en onderbouwd vanuit de psychologie. Op die manier kunnen we de juiste indruk nalaten, een indruk die aanzet tot actie, een indruk die zorgt voor een positieve verandering

In dit sterk groeiende landschap willen we ons team versterken met een gepassioneerde sales manager. Ben je ambitieus en gebeten door communicatie, digitale marketing & content in al zijn vormen? Heb je een commerciële honger die niet gestild kan worden?

Dan is deze job misschien wel iets voor jou! 

JE TAKENPAKKET

You’re a hunter. 

 •  Je werkt mee aan het coole smoelwerk van Het Bataljon. Als sales manager ben jij mee het gezicht van Het Bataljon. In de eerste plaats kan je beroep doen op je netwerk en ga je actief op zoek naar nieuwe (internationale) afzetmarkten om zo ons klantenbestand verder uit te bouwen. En weet je inbound leads warm te maken om met ons in zee te gaan.

Op welke manier je dit doet, laten we graag aan jou over: events bijwonen, meetings organiseren of heb je wildere ideeën? We horen het graag! In elk geval, je weet jouw netwerk uit te bouwen en warm te maken voor een creatieve samenwerking met ons bedrijf. Wij ondersteunen jouw commerciële talenten ten volle met creatieve input van ons team en een goed georganiseerde backoffice..

You’re a Problem Solver. 

 • “Storytelling kent geen geheimen voor jou. Wanneer je ideëen pitcht, hangt iedereen aan je lippen.”

Nadat je een afspraak geregeld hebt bij potentiële klanten begint het echte werk. Vanuit je digitale en marketing kennis kan je je moeiteloos inleven en navigeren in de wereld van je klanten. Je denkt dan ook creatief en resultaatgericht mee over hoe content kan geïntegreerd worden in verscheidene campagnes.. Deze dromen kan je met een strakke briefing terugkoppelen naar het team om zo samen een sterk voorstel op te maken.

You’re a people person. & a team player.  

 • Je werkt graag in teamverband. Als sales manager brainstorm je met ons team over commerciële voorstellen en denkt proactief na over hoe je die op een creatieve manier gaat (laten) uitwerken.  Op die manier hebben we de perfecte combo van jouw commerciële inzichten samen met de expertise van onze projectmanagers om klanten te overtuigen met ons samen te werken.

DE BELANGRIJKSTE COMPETENTIES

 • Jouw sales pipeline is steeds gevuld dankzij jouw doortastende prospectie. Je bent verantwoordelijk voor de opbouw, beheer & onderhoud van je klantenportefeuille en het beheer en onderhoud van de CRM-systemen voor commerciële en administratieve doeleinden.
 • “Je weet hoe social selling werkt en past het ook toe met als doel om relaties op te bouwen”. Je beheert onze contentkalender en zorgt mee voor het vergroten van onze brand awareness” Uiteraard vullen we deze samen creatief in.
 • In samenwerking met ons team kan je klanten gidsen binnen digital marketing vraagstukken. Je luistert naar hun noden en je  kan meteen inspelen op gerichte behoeften. Je staat in voor de commercialisatie en je adviseert potentiële klanten bij het uitwerken van hun  digitale projecten in samenwerking met het team
 • You keep calm and close the deal. Dankzij je onderhandelingstalent, jouw overtuigingskracht  en gedrevenheid maak je elke dag het verschil.
 • Het mag duidelijk zijn: we zijn op zoek naar iemand met de nodige creativiteit en oog voor mooie dingen. 
 • Telefoonvrees? Dat begrip staat niet eens in je woordenboek. Spreek je naast Nederlands bovendien ook Engels? Dan heb je helemaal een streepje voor. Et un petit mot de français? Pourquoi pas!
 • Een goede klantenservice draag jij hoog in het vaandel. Je doet er alles aan om een klant happy te maken en houden, maar kan eveneens perfect inschatten wat haalbaar is en wat niet. 
 • Jouw commerciële flair zorgt ervoor dat je relaties met je klanten een sterke fundering hebben en dat jij als geen ander kan aanvoelen wat ze nodig hebben om hun doel te bereiken. Maar we zijn niet op zoek naar een praatjesmaker. Als sales ben je bovenal eerlijk en oprecht!
 • Je bent flexibel en stressbestendig. Je resultaatgerichtheid, nauwkeurigheid en analytische, creatieve geest zijn dan ook je favoriete tools om alles in goede banen te leiden. 
 • Je wilt meebouwen aan het verhaal van Het Bataljon. Je denkt mee na over welke stappen we kunnen zetten om het bedrijf verder te laten groeien 
 • Je denkt na over acties waarmee we de juiste mensen kunnen bereiken via e-mailmarketing, B2B-nieuwsbrieven, social media campagne, etc.
 • Je hebt minimum 3 jaar werkervaring bij voorkeur in de marketingsector.

WAT KRIJG JE IN RETURN? 

En dan nu de prijsvraag: ‘What’s in it for you?!’

 • Een voltijdse contractuele aanstelling. 
 • Wie mee bijdraagt aan onze groei mag hiervoor ook beloond worden. We bieden jou daarom graag een motiverend salarispakket met bonussen bij het behalen van targets.
 • Een gsm en laptop.
 • Naast de dagdagelijkse ondersteuning van het team wordt je een jaar lang intensief gecoacht door een extern team van consulenten die je helpen groeien in de functie.
 • Je krijgt de verantwoordelijkheid en vrijheid om jezelf te ontplooien en te experimenteren binnen een groeiende organisatie. Je komt terecht in een positieve en open werksfeer waarin je écht het verschil kan maken.
 • Een zekere flexibiliteit om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé, met bijvoorbeeld regelmatig thuiswerk.
 • Het team: We zijn een team van jonge gedreven mensen. We houden ervan om te werken in een gemoedelijke sfeer, zowel met onze freelancers als in contact met onze klanten. We doen vaak teambuildingsactiviteiten en hebben je er dan ook graag bij.

VOEL JE HET KRIEBELEN?

Word jij onze nieuwe collega? Stuur jouw CV en motivatiebrief naar jobs@bataljon.be 

Wie weerhouden wordt, wordt uitgenodigd voor een kennismaking bij ons op kantoor in Gent.

Wij werven aan op basis van talenten, goesting, en match met onze missie, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd, religie, geaardheid en/of handicap. 

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!